Постинг
18.07.2010 13:45 -
Пилешка супа с тиквичка
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3163 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.07.2010 00:10
Прочетен: 3163 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 27.07.2010 00:10
Необходими продукти:
Горно пилешко бутче 1 бр. 250 -300 гр. ;
тивичка - 1 бр ;
Лук - 1 глава средно голяма;
домат - 1 бр.средно голям;
фиде 50-60 гр. ;
подправки - магданоз ; босилек; лютива чушка - 1 бр.
масло - 25 гр. ;
оцет - 1 с.л. ;
брашно - 1 с.л.
кисело млеко - 1/2 кофичка ;
яйце - 1 бр . ;
Начин на приготвяне:
В 1 1/2 л. подсолена вода се поствя бутчето да се вари. Като заври пяната от повърхноста се отстранява и се прибавя лука почистен нарязан на кубчета и тиквичката обелена и също нарзана на кубчета. След 30 минути бутчето се изважда, почиства се от костите и се нарязва наситно, връща се обратно, като се поставя домата, също обелен и нарязан на кубчета.
По два начина може да се постави фидето:
1. В супата да се разбие с малко вода лъжицата брашно и се сложи фидето, а маслото да се сложи накрая;
2. Фидето и брашното да се запържи в маслото;
Супата се застройва с кисело млеко, яйцето и суената лъжица оцет и накрая се поствят подправките.
Няма коментари