Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 10:30 - Колко (ни) струва "братската" дружба на СССР / Русия
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5136 Коментари: 34 Гласове:
39

Последна промяна: 27.03.2020 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image

image
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
image
image

imageimageimageimage
image image
image
image
image

image
image





Гласувай:
42



1. starforlife - И понеже сега трябва да излезна по неотложни задачи,
27.03.2020 10:37
запазвам тази позиция за евентуалния споменат от мен коментар за цената на българо-съветската "дружба" погледнато през очите не на икономист, а на адвокат.

Докукане, изродиии.
(ха ха ха)
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
27.03.2020 10:55
Истината е най-важният фактор в човешкия живот. Чест и почитания, че я вадиш на светло, за да се прекрати въздействието на заблудите. Истината е най-ефективното средство срещу червената кремълска чума!
цитирай
3. fun1001 - изчетох..материала..
27.03.2020 10:56

хванаа ,ме такава..мъка за гърлото../отскоро, и аз ровя по темата((
хората, масово, не знаят..какво става..около тях..
също така и в момента...с "короната", и Окупацията на ЕС..
хората са..добри, но..прости, наивни,лениви..
затова, малко търсят Истината, и Правата си...
отчайвам се..но,то е казано - Спасението ще бъде поЕдинично!
такава е Духовната Еволюция..а, ние живеем в "последните времена..
пред Съда, и пред Армагедон..всеки, изправен, САМ, с у себе си!!

......Борбата м у Бога, и Аримана/Антихриста..
се води, всеки ден и всеки час, за всяка педя Земя.
/д-р Морган Скот Пек/ Хора на лъжата

..........
сттрахоотна извадка си намерил, жоро...
нооо, яростта ми е...голяма..
да ме прощавате...вие, блудни предатели и слуги.
цитирай
4. ok3223 - Коолко ти плащат...от фондацията "Америка загробва България" БЕ БОКЛУК ЦИГАНСКИ,за да ни сервираш
27.03.2020 11:09
горния боклук. тА В ПОДНЕСЕНОТО ОТТЕБ НЯМА ГРАМ ИСТИНА... КОЙ СИ ТИ... НАЕМЕН ПРОВОКАТОР И МОШЕНИК, ЗА ДА ИЗСЕРЕШ ТАКОВА КОЛИЧИСТВО НАПАРАФЮМИРАН И БОКЛУК, И ДА РАЗЧИТАШ, ЧЕ НЯКОИ, БОЛШИНСТВОТО ЩЕ ТИ ПОВЯРВА НА ЛЪЖИТЕ И ФАЛШИФИКАЦИИТЕ, КОИТО СИ ИЗСРАЛ ТУК В ИНДУСТРИАЛНИ КОЛИЧЕСТВА...
ТА ТИ НЕ СИ САМ ... ВИЕ СТЕ КОЛЕКТИВЧЕ НА ДОЛАРОВА ИЗДРЪЖКА ОТ КРАВАРИСТАН. ПЛАТЕНИ ЯКО.
ПРЕЗ 1- ТА СВЕТОВНА ВОЙНА, УЧАСТНИЦИТЕ СА СЪЩИТЕ НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ. НИЕ СМЕ ПААК С НЕМЦИТЕ, ПОМАГАМЕ И СЕ БИЕМ ЗАЕДНО С ТЯХ С ФРЕНЦИ, АНГЛИЧАНИ , АМЕРИКАНЦИ, РУСНАЦИ, ШВЕДИ,... СЪРБИ, ГЪРЦИ, И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ СТРАНИ, СЪЮЗИЛИ СЕ ЗА БОРБА, ВОЙНА С НЕМЦИТЕ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОКУПИРАТ ЕВРОПА И ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА, В КОЕТО ЧАСТИЧНО И УСПЯВЯТ...
НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ, НА КОЙТО НЕМЦИТЕ ПОДПОМАГАНИ НАЙ- АКТИВНО ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НАБЪРЗО РАЗБИВАТ И ПЛЕНЯВАТ ГРЪЦКИТЕ И СРЪБСКИТЕ ВОЙСКИ. ОКУПИРАТ СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ И УСТАНОВЯВАТ НЕМСКИ ОКУПАЦИОНЕН РЕЖИМ, В КОЙТО НАШИТЕ ВОЙСКИ УЧАСТВАТ НАЙ-АКТИВНО ПОМАГАЙКИ НА НЕМЦИТЕ ВЪВ ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ.
Нооо войната се затяга...
СЪЮЗНИЦИЕ СЕ МОБИЛИЗИРАТ И ОРГАНИЗИРАТ, А И ПО ЧИСЛЕНОСТ И ИНДУСТРИАЛНА МОЩ ЗАЕДНО СА МНООГО ПО СИЛНИ ОТ НЕМЦИТЕ.
И НА "ЗАПАДНИЯТ,ФРОНТ", КОЙТО Е ОСНОВНИЯТ, КЪДЕТО С НЕМЦИТЕ СЕ БИЯТ СЪС СЪЮЗНИТЕ
ВОЙСКИ, АРМИИ ОТ АНГЛИЧАНИ, ФРАНЦУЗИ, АМЕРИКАНЦИ, ШВЕДИ, НОРВЕЖЦИ, ПОЛЯЦИ И ДР...
.НЕМЦИТЕ СА РАЗБИТИ И ПОБЕДЕНИ, ВОИСКИТЕ ИМ ПЛЕНЕНИ.
ГЕРМАНИЯ ОКУПИРАНА И РАЗОРЪЖЕНА МОЛИ ЗА МИР, КОЙТО БИВА СКЛУЧЕН НА УСЛОВИЯТА ПРОДИКТУВАНИ ОТ СЪЮЗНИЦИТЕ.
КАКВО СТАВА НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ. НЕМСКИТЕ И БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ СА ПЛЕНЕНИ, БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ "АТАНТАТА". АНГЛИЧАНИ, ФРАНЦУЗИ, ...И ЗА НАКАЗАНИИЕ И КОМПЕСАЦИИ ПРИ СКЛЮЧВАНЕТО НА МИРНИЯТ ДОГОВОР..
БЪЛГАРИЯ Е НАКАЗАНА ДА ПЛАТИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ РЕПЕРАЦИИ НА ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ.
А БЕЛОМОРИЕТО НАШЕ,
СОЛУН, КСАНТИ, И ДРУГИТЕ КРАЙБРЕЖНИ БЪЛГГАРСКИ ГРАДОВЕ И СЕЛА ДАДЕНИ НА ГЪРЦИТЕ ЗАВИНАГИ.
А ЗА КОМПЕНСАЦИЙ НА СЪРБИТЕ БИВАТ... СА ДАДЕНИ БЪЛГАРСКИТЕ "ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ" ЦАРИБРОД, БОСИЛЕГРАД И ДРУГИ СЕЛА И ГРАДЧЕТА.
ТА, АКО ПРИ ЗАВЪРШВАНЕТО НА 2- ТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЯХМЕ ОТНОВО ОКУПИРАНИ, КАКТО Е НАСТОЯВАЛ ЧЪРЧИЛ( ПААК И ОТНОВО ОТ АНГЛИЙЙСКИ, АМЕРИКАНСКИ И ФРЕНСКИ ВОЙСКИ, А НЕ ОТ РУСКИ, СЪВЕТСКИ ВОЙСКИ, КАКТО И СТАНА, ПО НАСТОЯВАНЕ НА РУСНАЦИТЕ...
ГООЛЕМИ ЧАСТИ ОТ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, ЗЕМЯ, ЩЯХА ДА СА ДАДЕНИ НА СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ, ЗА КОЕТО СА НАСТОЯВАЛИ ЧЪРЧИЛ, АНГЛИЧАНИ, И АМЕРИКАНЦИ, НАСТОЯВАЛИ СА И СЪРБИ И ГЪРЦИ...
РУСНАЦИТЕ СА ОТКАЗАЛИ КАТЕГОРИЧНО ДА ИМ ДАВАТ ЗА КОМПЕСАЦИИ ЧАСТИ ОТ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРЯ, ... БАЛГЯРСКА ЗЕМЯ.
АКО ПРИ ЗАВЪРШВАНЕ НА 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЪЛГАРИЯ БЕ ОКУПИРАНА ОТ АМЕРИКАНЦИ И АНГЛИЧАНИ... ГОЛЕМИ ЧАСТИ ОТ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ЗА НАКАЗАНИЕ ЩЯХА ДА СА ДАДЕНИ ЗА КОМПЕСАЦИИ НА СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ, ППРИ СКЛЮЧВАНЕТО НА МИРНИТЕ ДОГОВОРИ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕТО ТА 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КАКТО СТАНА С ПОБЕДЕНАТА ОТ СЪЮЗНИЦИТЕ ГЕРМАНИЯ.
цитирай
5. get - До 1. starforlife - Ее аферим! - или още: Те бана конкретно! - както обичат да казват в "братската ни" ... ?
27.03.2020 11:11
starforlife написа:
запазвам тази позиция за евентуалния споменат от мен коментар на цената на българо-съветската "дружба" погледнато през очите не на икономист, а на адвокат.

Докукане, изродиии.
(ха ха ха)


... юго-източна турска комунистическа партия :))) !

А сега вече сериозно!

За три години ПАСИВИТЕ ЗА НАШАТА ИКОНОМИКА (бюджет на България) - вследствие:

А/ В рузелтат икономическо и политическото ни обвързване с Германия на Хитлер ЩЕТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СА - в размер на 68(шестдесет и осем) МИЛИАРДА ЛЕВА !
Б/ За същият период от време - тоест пак ТРИ ГОДИШЕН - както е с "хитлеристите"!
Суматата изплатена от България за - Издръжката за ОКУПАЦИОННИЯ КОНТИНГЕНТ на "съветската армия освободителка" - възлиза на 170(сто и седемдесет) МИЛИАРДА ЛЕВА - Като?
- В тази сума НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ насрещните престационни-вземания в размер на други едни 70(седемдесет) милиона US-долара.
Явяващи се плащания ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ ... във връзка, руските претенции, че СССР се явява КАТО СТРАНА ПОБЕДИТЕЛ - СЪЩО ТАКА И ПРАВОПРИЕМНИК НА ГЕРМАНСКАТА СОБСТВЕНОСТ (съвместни българо-германски ПРЕДПРИЯТИЯ) изградени на територията на Царство България, от преди и по време на Втора световна война? ... тоест тези седемдесет милиона долара - са ПЕЧАЛБАТА от съвместните предприятия - за времето ДО ПРЕДИ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ФАШИЗМА - съветска Русия :))) ?
- За третото ОЛЕКВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ - във връзка изкупуване по ЗАНИЖЕНИ И НЕПАЗАРНИ ЦЕНИ ... стоки от българския държавен резерв под вида на:
а) розово и други маслодайно-етерични масла;
б) запаси от цветни и други концентрати на цветни и рядко срещани метали НЯМА КАК ДА ГИ ВКЛЮЧА КЪМ СМЕТКАТА, тъй като липсва адекватно-конкретна ЦЕНОВО-СЧЕТОВОДНА ИНФОРМАЦИЯ?
в) отделно са натрапили лъжата, че Съветска Русия - изхранвала България, непосредствено в следвоенния период КОЕТО Е МАЛКО ВЕРОЯТНО ... тъй като в периода 1945 - 47 години, на територията на СССР имаме засуха и глад. Който е довел засегнатотото и изоставеното от държавата да бедства население ДО КАНАБИЛАЗЪМ ?!

Това НЕ Е моя ПРОПАГАНДНА МАНИПУЛАЦИЯ, А ФАКТОЛОГИЯ - която мога да потвърдя с ДОКУМЕНТИ, ОФИЦИАЛНИ от Българските и най-вече Съветските архиви и документилистика?!
цитирай
6. cortana - ДОБРЕ, ЖОРО! ПЕЧЕЛИШ!
27.03.2020 11:28
Но продължаваш да си оставаш ГАДНЯР! :):):)
Пояснение за читателите на блога ти: Бях се зарекла за времето, обявено от кризисния щаб като извънредно, свързано с коронавируса, да не коментирам в блогбеге. Но Смарти, домакинът, се обзаложи с мен, че ще ме 'принуди' да наруша това си заричане и ето, че спечели, защото басът ни беше да ме накара да го направя три пъти и това вече е третият и то чрез три поредни постинга. :)
Няма как да устискам когато душичката ми се вади с памук!! :) Затова и ти, Жоро, 'си' гадняр!! :):):)

А по постинга, какво има да се говори??! Когато фактите крещят от официални документи от архивите на сериозни институции в държавата ни, наперени само скрити зад монитора 'мъжкари' като ок3223 би следвало да мълчат!!
Ок3223, Смарти печели месечно толкова, колкото Вие и за три години не можеш да го докарте сигурно. Така, че няма как да се поблазни за някакви несъществуващи грантове както вие от шайката комунета на блога, се опитвате да маскарите всеки, който има достойнството и смелостта да ви показва истината в очите.
А иначе 'БОКЛУК ЦИГАНСКИ' съм сигурна, че бихте му казал очи в очи колкото Какиният му навря гребло пред 'Тетевен'!! :):):))) Тоест, никога!! :):):)
цитирай
7. cortana - ПП:
27.03.2020 11:30
ЗагаТка, с 'т' понеже загаТвам, а не е загаДка: Чий според Вас е жалкият минус при ето тази статистика на прочелите досега настоящия постинг на Жоро:
Последни 20 регистрирани посетителя
11:20 - cortana
11:16 - get
11:11 - НИК1
10:59 - ok3223
10:49 - get
10:47 - fun1001
10:45 - batogo
10:32 - anonimen65
цитирай
8. fun1001 - тук, е Забранено за деМбили,окейчо,от 7ма пейка,или си КуКушелЮ?
27.03.2020 11:53

10:59 - ok3223

Имам си Спонсор, в €€€€€,
умри си от яд, анонимен червей 3223...
))
цитирай
9. raff - Привет, Стар! :D
27.03.2020 12:07
Това може би е най-сериозният материал публикуван в блога през последните години. Поздравления за труда, а и поредното показване на ценни книги.
цитирай
10. vmir - В данните не се съмнявам и няма да ги коментирам.
27.03.2020 13:31
А доколко Червената Армия ни била "освободила" най-добре се вижда от червения башибозук OK3223 който за 30 години не е прочел страница от критите документи за трагедиите в страната ни, обратното - като ненаситен кавказки черкез, натирен от руснаците да бандитства, граби и насилва в България, се зъби и словоблудства с кремълските басни, част от които са в противоречие не само с фактите, но и с логическото мислене и са създадени за невежи простаци като него за да служат като "доказателство" за "братската" любов към България, точно както кавказките черкези и башибозуци са служили като претекст за същото. Въпростана персона е кремълски екскремент облажен от корупцията, която СССР наложи у нас, осигурявайки власт на простаци като него.
цитирай
11. milady - 0. vmir - В данните не се съмнявам и няма да ги коментирам.
27.03.2020 14:06
))) добре, че имам още хумор..

OK3223
Въпростана персона е кремълски екскремент облажен от корупцията, която СССР наложи у нас, осигурявайки власт на простаци като него.
цитирай
12. vmir - 11. milady,
27.03.2020 15:42
milady написа:
))) добре, че имам още хумор..


Точно - светът е оцелял, защото се е смял. Дори да му се плаче когато негодяи го корумпират раздавайки чужда власт на свои простаци и отрепки.
цитирай
13. librarian - Ех, Ж-Стар, как да не ти завижда благородно човек на библиотеката?
27.03.2020 17:15
Изнесеният материал наистина може би е най-сериозния материал по въпроса, появявал се от години в блогбг. Благодаря, че създаде постинга и поднесе две заглавия, които не познавах до днес, а явно са на български автори, притежаващи хъс към истината и смелост да я търсят и сведат до знанието на българите.

Послепис: Такава книга не бих търсила да закупя, защото ще ме депресира какво ни е причинено и как точно обратното ни е насаждано, но вече привършвам "Време секънд хенд" и с нетърпение чакам по-нататъшните такива твои постинги, за да харесвам в тях нови заглавия.
цитирай
14. starforlife - ~
27.03.2020 18:05
~ 2. batogo
Отношението към Истината е това, което различава лъжеца от човека на Правдата.
Смея да твърдя, че съм от втория тип хора и постъпките ми и изявите ми мисля, че го доказват еднозначно.
А в случая Истината не е на страната на бившите комунисти, които всячески се опитваха да скрият Истината и я моделират така, както на тях им е изгодно.
Не става така. Най-малкото не е почтено.


~ 3. fun1001
То си е за мъка при положение, че ако сме се развивали самостоятелно, а не да бъдем ограбвани от "освободителите" - щяхме да сме поне на нивото на някои други малки, но много по-богати държави.


~ 4. ok3223
Бих могъл да те репликирам по три начина, но ще се задоволя с това да ти задам един прост въпрос: Лично според теб съществувал ли е такъв (ф)акт като ленд-лиза?


~ 5. get
Здраво, Гет.
Искаш да кажеш, че ограбването ни е още по-значително?
Може, наскоро аз казах, че не се чувствам подготвен в областта и затова не завързвам спорове по въпроси от тази материя, но все пак съм чел доста и смятам, че не само съм подготвен повече от средно ниво, но и в едно с логическото си мислене и дедуктивен разсъдък, съм способен да отсявам зърното от плявата.


~ 6. cortana
Ама ти нима се съмняваше?
А аз дори не положих усилия, а просто си драсках това, което щях дори да не беше баса ни.


~ 9. raff
Е, чак пък толкова...


~ 10. vmir
Любо, здраво.
Прочети предходния ми постинг - той е много по-земен и по силите ни. Комунягите няма да ги променим и аз никога не съм целял това.
Те са неизлечимо болни и за съжаление единствено леталният им край ще промени това.


~ 13. librarian
Ами... Какво да кажа?
Не всяка книга допада на "храносмилането" на всеки Читател.
А иначе: Очаквай в понеделник (може би) първият от серията постинги, които съм сигурен, че ще ти доставят удоволствие.
цитирай
15. get - До 14. starforlife - ~ get ... Жоро, не приемай "лично" нещата . Движен съм от ЖЕЛАНИЕТО ДА ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА !
27.03.2020 19:16
starforlife написа:
Здраво, Гет.
Искаш да кажеш, че ограбването ни е още по-значително?
Може, наскоро аз казах, че не се чувствам подготвен в областта и затова не завързвам спорове в областта на тази материя, но все пак съм чел доста и смятам, че не само съм подготвен повече от средно ниво, но и в едно с логическото си мислене и дедуктивен разсъдък, съм способен да отсявам зърното от плявата.


- За която даваш, тоест БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА "ДРУЖБА" Я ОСВЕТЛЯВАШ - само от ЪГЪЛА на ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ ... а ТОВА Е МНОГОАСПЕКТЕН ВЪПРОС?
Плюс това - по същият СА ИЗПИСАНИ ТОЛКОВА МНОГО ПРОПАГАНДНО-"БРАТСКИ" ЛЪЖИ - та НАИВНИЧКАТА, "ok3223" ИНЖЕНЕРКА от гр.РусИ - виждам до такава степен им е повервала ... ТА ЕДВА ЛИ ЩЕ И Е ВЪЗМОЖНО В РАМКИТЕ НА ОТРЕДЕНИЯ И ЖИВОТ - ДА ПРЕОДОЛЕЕ ИЛЮЗИТЕ си ПО ВЪПРОСА?

Освен цитираните от теб източници - добре е допълнително да се погледне и в:
- Давид Коен с неговото изследване «Финансирането на германските окупационни войски в България и отражението му върху народното стопанство (1941-1944 г.).
- протоколи от Състава, разглеждащ вината за стопанската катастрофа на България от съюза и с Хитлер.
- Беседы со Сталиным - Джилас Милован ... това вече в контекста ИКОНОМИЧЕСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ: България - СССР.
- Книгата: "Процесът срещу Трайчо Костов ..." -ТОВА КАТО НАЧАЛО?

Но не толкова е страшна ИКОНОМИЧЕСКАТА - КОЛКОТО другата МЕНТАЛНАТА КАТАСТРОФА - настъпила с МИСЛЕНЕ-ПРЕДСТАВИ, при една част от българите ... съветофили? Като инженер(ката) с псевдоним ok3223?

Това е по-сложния и много по-страшен проблем ... който е обясняван в много авторски изследвания - както на руски автори-дисиденти, така и на западни ?

- КАТО НАЧАЛО И ЗА най-любознателните ЩЕ ПРЕПОРЪЧАМ да прочетат Алексъндър Зиновиев с неговите: „Гомо советикус” и "Замисъла//Затея" ... второ поне програма минимум да прочетат и книгата, излязла през 1965г., като "самиздат" "Интернационализм или русификация?" от украинеца Иван ДЗЮБА ?

П.П.
Който проявява интерес да прочете цитираните автори и Заглавия - да ми пише на лични ... за да му дам линкове към електронни библиотеки - където да ги намери ... а и не само тези авторски имена и заглавия ?
цитирай
16. getmans1 - Определено щетата е много по-го...
27.03.2020 21:32
Определено щетата е много по-голяма от посочените цифри ... а, като се говори и затова, че сме имали предложение и за включване в планът Маршъл ... нещата стават дебели.

В същност това за плана Маршал не съм много сигурен кое как е, но мен друго ми е ... трън в очите.
цитирай
17. get - До 16. анонимен - vencivaleri1951 ... Ще коментирам, че Венцито пусна ПОРЕДНАТА И МИРИЗЛИВА ПРОПАГАНДНА ПАРТЕНКА - както е при ... ?
27.03.2020 21:53
анонимен написа:
как ще коментираш?


... тези две МАНИПУЛИРАНИ-ПРОПАГАНДНО снимки "илюстриращи" посрещането на Червената армия в софия?

Сравнявайте сам ... и то ОТ КОГА ВЪРВИ ТАЗИ печатна-кино-фото ПРОПАГАНДА чрез, която СЪЗНАТЕЛНО НИ СЕ СЪЗДАВАТ НЕВЕРНИ ПРЕДСТАВИ ЗА МИНАЛИ СЪБИТИЯ - НА КОИТО НИЕ НЕ СМЕ ОЧЕВИДЦИ?

ВИЖТЕ ПРИМЕРИ за КОМУНИСТИЧЕСКА ДЕЗИНФОРМАЦИОННА-ПРОПАПАГАНДА на следните два Адреса:
1.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgaria_during_World_War_II#/media/File:9-septemvri_Soviets.jpg

2.
http://www.lostbulgaria.com/?p=1129


И при двата фотоса - ИЗОБРАЖЕНИЯТА СА МАНПУЛИРАНИ ??!

П.П.
Жоро - моля за добро желание - и би ли КАЧИЛ ТЕЗИ ПРИМЕРИ ЗА ВИДЕО-ПРОПАГАНДА С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ в блогът си - под статията ти?
Та да видят НАИВНИТЕ И С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ съветско-блеещи овчици КАК СА ИМ ПРОМИВАЛИ МОЗЪЦИТЕ ?!
цитирай
18. fun1001 - 15/гет, това,пак ли е баба Цветана Владова, с 25-и, НИК !!! то,лудотоо ТУК спи..
27.03.2020 21:56

НАИВНИЧКАТА, "ok3223" ИНЖЕНЕРКА от гр.РусИ - виждам до такава степен им е повервала ... ТА ЕДВА ЛИ ЩЕ И Е ВЪЗМОЖНО В РАМКИТЕ НА ОТРЕДЕНИЯ И ЖИВОТ -
ДА ПРЕОДОЛЕЕ ИЛЮЗИТЕ си ПО ВЪПРОСА?
цитирай
19. starforlife - ~
27.03.2020 22:43
В 20:55 ч. анонимен, чиито коментар се знае защо изтривам написа:
http://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2020/03/27/ako-neshto-izglejda-debelo-glupavo-i-lyjlivo-to-nai-veroiatn.1702644
как ще коментираш?

Ами гледайте (всички мои Читатели) сега:
Първо по адрес на заглавието му: Това, че продължава с опитите си да вмени, че съм дебел (без да ме е виждал, при все, че предизвиквах да се изправим един до друг с ииикокококококомуналния му кореш, че да видим кой е с по-мъжествено телосложение) ще коментирам с това, че на снимката от преди доста години, която той пък използва за аватар, на мен ми прилича на молец: един такъв "хрисим", а в действителност някак си буди усещането за паразит и то притворен, точно като молец.
Нататък за "глупак" и "лъжец" във въпросното заглавие, ще стане ясно кой е с такива характеристики от репликите ми по отношение САМО на някои фрази от съдържанието на постинга, с които сами ще се убедите в лъжовното лицемерие на Демагог1951:
В постинга си Демагог1951 например написа:
Част от Трети украински фронт и по точно 27ма, 35 и 47ма армия навлизат в Царство българия на 8. 9. 1944 г в България във връзка с обявената на 5 семтември война от СССР срещу България.
Къде в моя постинг се говори кога русите навлизат в България, че да реконтрира въпросният усукващ истината както му падне охлюв? М? Къде? В моя постинг се казва кога русите, на амерковски джипове, влизат в София, а не в България. Така ли е?
Но поведението на Демагог1951 да отклонява накъдето му падне и изнася е пословично и надолу още по-красноречиво сами ще се убедите в това.

Нататък в постинга си Демагог1951 например написа:
Остават на територията военни подразделения, главно комендантски и такива на НКВД. Колко са съветските войни не мога да кажа, но общо с тези над съюзниците /в България има и английски и американски военни съгласно договореностите в Ябта/ са малко над 4000. Как са "изяли" 300 млн долара тези хора не знам, а и откъде 600хиляди се появяват, като числения състав на трите армии е далеч под половината на тази цифра.
Остават КОГА? Защото Демагог1951 говори за дните непосредствено след 9-ти, а в моя постинг се говори за един цял период от ДОСТА ГОДИНИ. Говори се въз основа на данни от официални архиви и всичко подплатено с конкретики и цифри. Говори се, че тези 300 млн. долара не са само за "изхранване" на русите, а са разни директни грабежи, ограбващи договори и прочие.

Това достатъчно ли е като реплика?
Зададох въпрос на ОК3223, който го задавам задочно и на Демагог1951 тук:
Според теб, Лицемер1951, има ли такова нещо като ленд-лиз от страна на САЩ към СССР по онова време или не?

Нека отговори на този въпрос, за да види как сам ще си вкара автогола, пък нека продължава да се плюнчи, че аз съм глупакът, а не точно той, който сам се прави на такъв с противоречията, лицемерието и лъжите си.
цитирай
20. starforlife - ~ 15. get
27.03.2020 23:11
Естествено, че няма как да приема нещо по тези въпроси лично, защото... вече казах защо. И то е, че това са въпроси, които не са ми в компетенциите, нито дори в интересите, а за тях съм чел колкото да не съм кон с капаци.
Да не говорим, че аз цитирам автори и, ако има някакви грешки или неточности, то те не са реално мои, а на тези автори.
Които обаче специално за Демагог1951 ще побързам да кажа, че са хора с авторитет и научни титли и мненията на които почиват на архивни документи, а не на пропагандни бълвочи както при него.

Та те така...
цитирай
21. milenavarbanova9 - Здравей отново, Жоро, За да не ме ...
28.03.2020 09:41
Здравей отново,Жоро,
За да не ме разбереш неправилно,трябва да уточня:
Да,чела съм материали за финансовата тежест,която окупацията от Червената армия е наложила на нашия народ.Но България има статут на победена страна във Втората световна война.Смяната на правителството с ОФ режим и участието във войната против Германия след окупацията,когато губим трийсет хиляди войници и офицери,много малко спомага за "облекчаване на участта" на победената страна - губим територии,плащаме фактически репарации - само че под друга форма. Нека помислим колко е струвала на германския народ окупацията на Германия от американците,англичаните и французите.За сведение Италия,която също като нас е губеща в двете световни войни, винаги се нарежда на трапезата на победителите.Но за това има причини,които трябва да се изследват в студия,а не в съобщение.

Истината е,че и досега ние сме третирани като победена държава,която няма право на суверенитет.
Отхвърлихме социализма и съветското върховенство( после и самият СССР се разпадна),но новите ни съюзници са си старите ни противници и ни третират като завоювана територия - като колония.Ресурсите ни са изстискани като лимон,превърнати сме - от производители - в пазар на третокачествени стоки,докарани сме до катастрофална мизерия,наложена ни е колониална администрация.Управниците ни уж са българи,ама не са - те са еничари,послушни на чужди интереси.
И какво се получава - ако при съветската окупация все пак донякъде се изправихме на нозе,имахме индустрия,земеделие,култура,образование,армия,пенсионни фондове,стратегически ресурси и т.н.,сега сме напълно унищожени,обществото и държавата ни са в тотален колапс.

Това,което споменава един от коментиращите - че ако не бяхме предадени на СССР след Втората световна война - щяхме да сме много богата държава,подобна на западноевропейските, е наивно.Съюзниците никога нямаше да допуснат забогатяване и оттам - самостоятелност на България.Ние за тях сме "черна овца",спомнете си политиката на Дизеаели към нас,спомнете си,че ако зависеше от Англия,щяхме да сме част от Турция и да не помиришем възстановена държавност.Всъщност Чърчил,чиято дума се е чувала повече от тази на Рузвелт,е искал тъкмо това - пълно разпарчетосване на България.Това,което твърди твоят опонент ( без да приемам свирепия му тон) ,отговаря на историческата истина.

И в двете световни войни,и в Студената война,и в хибридната война - победителят е един и същи - този,който ги разпали,този,който държи световните финанси.
Повърхностно е да обявяваме за враг всеки,който защитава Русия или САЩ.Нито една нация не бива да бъде демонизирана.Както се видя нациите и държавите са просто играчки на световната върхушка.

Какво да правим отсега нататък,след като я докарахме до пълен тупик - това според мен е главният въпрос.
цитирай
22. starforlife - ~ 21. milenavarbanova9
28.03.2020 10:31
Милена, аз също не искам да бъда разбран погрешно, но в мисловните ти модели има доста грешки, поне що се отнася до моя милост.
Първо: Аз не демонизирам никоя държава. Просто гледам фактите прямо и безпристрастно, а те НЕ са на страната на СССР/Русия.
Второ: Под СССР/Русия като причинител на зло, аз не слагам под общ знаменател всички, а САМО властта и приближените й в днешно време корпорации и олигарси, а през годините техните исторически обусловени еквиваленти.

Ако трябва да го кажа простичко, с логична мисъл на достъпен дори до детски мозък език, то може би бих дал този пример: Бяхме приели социализма като социологически и политически модел. Дори да оставим настрана факта, че той ни беше НАСИЛСТВЕНО натрапен и ЧИСТО ЧОВЕШКИТЕ НИ ПРАВА БЯХА СТЪПКАНИ ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ, този експеримент се провали. Оказа се, че Пътеката по която вървим не води до изход от тъмната и злокобна гора (като олицетворение на това, което казах за чисто човешките права и свободи), а води до никъде, до въртене в порочен кръг.
Сега отново силните ни диктуват и това е естествено като процес в заобикалящата ни Природа, няма какво да се лъжем.
Но ти преиграваш в мненията си за колапси и прочие.
Пътеката ни, новата, е не само осеяна от камъни, прехвърлени от старата и явяващи се пречка за нормалното ни движение по нея, а дори сме с незараснали рани от вървенето по въпросната стара.
Огледай се... Няма държава, в която бившия СССР да е властвал пряко или косвено и която да е на добро икономическо ниво, а оттам и социално такова.
Просто няма!
И обратното: Дори малки държави, които не са следвали идиотския модел на социализма, са много, ама много по-напред от локомотива на този модел в лицето на бившия вече СССР.
Дори само това логически погледнато е достатъчно да се съждава, че Пътят НЕ Е бил правилен и хората по света го отхвърлиха.
Далеч съм от мисълта, че капитализмът е нещо повече от социализма. Че не е "социализъм"/диктатура на корпорациите, а не на партиите.
Аз не съм привърженик на нищо политическо.
За мен просперитетът идва с икономиката, с материалното. Колкото и материалистично да звучи.


Вземи дори само себе си като пример и това, на което беше "посветен" предходният ми пример:
По времето на соца ти щеше да си НИКОЙ, ако си човек без семка и твоите думи нямаше да достигнат до никого. Нямаше да имаш право да пишеш за вижданията си, да ги защитаваш и отстояваш. Най-много да беше някоя даскалка по история, която може дори да мисли едно, но да преподава друго, защото така повелява Партията и право на лично мнение няма. Да учиш Децата да са биороботи на социализма, без право на мислене, особено пък различно от НАЛОЖЕНОТО. Отлично знаеш, че това беше реалността.
И под "ти" не конкретизирам специално теб, а говоря хипотетично, но припознавайки конкретно теб в случая в примера, за да е все пак по-реален.
Изпитал съм го на гърба си: Аз създавам нещо, но не ми позволяват да съм аз, а слагат имената на двама инженери и то преди моето. Тоест, ТЕ са, а аз НЕ СЪМ. Аз съм просто притурка, а не Създателят.
И това цели два пъти още преди навършването ми на 20-тина годишна възраст.
Същото беше с моя преподавателка по висша математика: Тя разработила цяла теория, по която със собствени средства се опитваше да ни учи понеже все пак беше повял Вятърът на Промяната, но камъните по Пътеката продължаваха да й пречат и, за да защити труда си като научен, и на нея искаха да й сложат имена пред нейното и от Създател да я превърнат в съавтор и то второстепенен.
Същото беше и с други хора, които познавах лично.
А някакви такива отрепки като един мой опонент тук, чиито бащичко бил сол-ташак гене'ал - да се облажават в интелектуалната си нищета на гърба на такива - можещи и създаващи.
Ето това вече почти го няма и всеки може да достигне до хоризонта на своите хъс и борбеност за успех. Трудно, но не невъзможно както някога.
А такива, които да хленчат и да търсят слабости на която и да е все пак относително равноправна система поне като опит за съществуване, винаги ще има, защото винаги ще има хора, които да се опитват да оправдаят своите неуспехи с тези на заобикалящата ги система.

Е... Всеки с убежденията си.
Убеждения, почиващи на реалния си опит.
цитирай
23. starforlife - И всъщност, Милена,
28.03.2020 10:57
задай си въпроса къде си в момента? Чисто физически говоря.
И след това кажи това щеше ли да е факт, ако беше Онова Време?
цитирай
24. milenavarbanova9 - Явно всеки стои на своите позиции,
28.03.2020 11:29
но ще ти опонирам по отношение на моята "възможна" и реална биография."Ти щеше да бъдеш никой по време на соца" е неприемливо клише,поне в моя случай.Ти си с десет и повече години по-млад от мен,но аз добре познавам оня период,защото бях на 28 години,когато ни се спусна "демокрацията"( употребявам това понятие само в кавички,особено в българския случай).
Майка ми произхожда от репресирано от комунистите семейство.Завършва гимназия с отличие,
но не й дават характеристика за следване във висше учебно заведение и работи три години в ТКЗС,за 20 ст надница.Само недостигът на учители по математика и премахването на характеристиките за "благонадеждност" в тази специалност,позволяват на майка ми да влезе в Университета,да завърши и да стане гимназиална учителка по математика.Баща ми беше драматург на Врачанския театър.Аз съм единствена дъщеря - при заетостта на жената,малката жилищна площ и нищожните заплати,демографската криза вече беше отприщена.
Но аз съм родена през '61 г. и имах късмет младостта ми да съвпадне с един далече по -умерен,по- пластичен,по-разумен период на соц.режима,когато той вече бе разбрал,че не може да игнорира талантливите хора,че не може за началници да поставя само олигофрени,че не може с предишната ярост да преследва свободното слово.В нашия град имаше отлични учители,лекари,театрали,журналисти.Завърших Френската гимназия във Враца и бях много популярна ученичка,пишех в "Родна реч",бях гид в музея,пращах материали и на централните издания и мога да ти кажа,че те рядко бяха цензурирани - като под цензура тогава разбирах махането на някоя дума и изречение.Скоро ще издам стиховете си от онези години и ще се види,че изобщо не са страхливи и безлични,че както сега,така и тогава съм казвала истината в очите.Само.че сега никоя медия не публикува моите статии - цензурата е тотална.
Завърших история и културология като изявена студентка.Имах страхотни преподаватели - Н.Генчев,А.Божков,Г.Бакалов,Д.Аврамов,А.Натев,А.Фол - къде днес ,сред сегашните мижитурки ,ще се намерят подобни на тях!
Историческият Факултет на СУ беше развъдник на инакомислещи,там не можеше да бъдеш посредственяк.Със сигурност е имало агенти и доносници,но ничие следване,бъдеще и кариера,не пострада от това.Както казах,периодът беше друг,един трезв разсъдък беше заменил и пратил в миналото репресиите.В последните години знаех,че има дисиденти,пратени в затвора,но легендите на Емил Кошлуков,Ахмед Доган и Осман Октай никога не са ми звучали убедително.
Бях обаче абсолютно против "голямата екскурзия"на турците,репресиите над тях ,защото знаех,че тези деяния един ден ще се обърнат срещу България - както и стана.Писала съм за това - и о,чудо,кратката ми статия бе отпечатана без никаква цензура.
Дипломната ми работа в Катедра Културология бе на тема "Творчеството на Борис Христов" - един отявлен опозиционер и отрицател на режима( не певецът,а поетът).Публичната ми защита на тази магистърска теза( тогава обаче нямаше титул "Магистър"),бе оценена с Отличен 6 от журито с председател проф.Николай Генчев.
През 1989 бях назначена в програма "Хр.Ботев" на БНР след изпит,при който 70 човека се бореха за 5 места.Програмата бе решила да обнови и подмлади състава си.Изпитът беше на 5 нива,явявахме се пред различни специалисти.Бях между петимата избрани,но това не означаваше автоматично назначение.Преминах половингодишен период,в който работех като нещатен репортер,с нищожен хонорар,всъщност аз никога не съм получавала повече от 200 лева и когато работех на щат в Радиото.
От 1989 до 94 г .като журналист в БНР изживях върховни години - имахме пълна свобода на изразяване,свобода на словото и мнението ,най-висшата за твореца.После "демократите" и техните отвъдморски наставници показаха истинското си лице и унищожиха всяка свобода в медиите,чието число в течение на времето бе нараснало,но те представляваха само рупори на различните мутри,олигарси и кукловоди.
През 1996 бях пребита от трима нападатели.Никой не беше заловен и обвинен.Мина като нападение с цел грабеж.
През 1999г.бях уволнена.Това тогава означаваше,че ме оставят на улицата - без обезщетение,без борса,просто без пукнат грош.Последната ми заплата беше 178 000 ( преди деноминацията - следователно 178 лв).По- късно журналистите в масмедиите започнаха да вземат огромни за България заплати - колкото по- послушни,по-пошли и по-некадърни са,толкова по-високо ги оценяват демократичните им господари.
Работих в различни столични гимназии - по заместване,без платени ваканции,с минимален месечен доход.
Работих като чистачка в турски супермаркет.
Работих няколко месеца като библиотекарка.
През цялото време бедствах,умирах от глад,нямах 20ст.в джоба си,за да си купя кафе от апарат ( колкото струваше тогава).
През 2004 г.заминах в емиграция - първо в Италия,после в Швейцария.Грижех се за възрастни и болни - не ме карай да разказвам за прелестите на този живот!

И ти ми препоръчваш да се радвам на демократичния си късмет,че от висококвалифициран специалист,съм се превърнала в слугиня - но видиш ли- в Швейцария!?
Какво ме грее,че съм в Швейцария?Аз не съм тук на екскурзия,не съм дошла на ски- курорт!Доходите ми в сравнение със стандарта на страната са катастрофално ниски,както се казва - едно руло тоалетна хартия не мога да си купя,без да го отмизерствам!
Аз желая да съм в Родината си,мисля,че заслужавам да бъда уважаван член на българското общество,а не отломка,която се рее в безтегловност в чужбина!
За тоя ли жребий трябва да благодаря на деРмокрацията?
При това моят случай не е изолиран,това е животът,който са принудени да живеят 90 процента от българските емигранти,особено разведените жени,които изкарват сами своята прехрана.
Демонокрацията посече най-напред хуманитарните специалисти у нас,носителите и създателите на духовността.И облажи търгашите,всякаквите там остапбендеровци.Лекарите станаха еднолични търговци,такива са учителите,адвокатите,съдиите и т.н.и т.н.Само.че от това държава не става!

Разбира се,не се задоволих само с битието на гастарбайтер.Започнах моите изследвания,отново се върнах към историята,моята специалност,моята страст.Това не е леко в условията,в които реално тече моят живот.А колцина неграмотници,агенти и храненици на разни антибългарски НПО-та, станаха професори и блаженстват в опразнените от съдържание катедри на 56 нашенски университета.?
Пълен погром над всичко в Родината!

Е,за програмистите сигурно е по-леко!
Но и по-измамно,създава се виртуална реалност, илюзия за модерност и сърфиране по върховете,която затъмнява разбирането за истинското положение,за катастрофата на света.Както и да е.
Поднасям ти извиненията си за непоносимо дългото писание.Този,който го прочете докрай,е истински герой-стахановец!
Желая ти приятни събота и неделя.И в Амстердам ли гледате пролетта през прозореца?
цитирай
25. starforlife - ~ 24. milenavarbanova9
28.03.2020 11:49
Ами именно де, Милена!
(При все, че не си довършила коментара си и репликирам мнооого повърхностно само настоящото в него.)
Та ти не чувстваш ли как сама идваш на моето?
Сама го казваш: Майка ти репресирана... Ако еди какво си, то нямаше еди какво си...
Ти еди как си... Всичко с благоволението на някого.
Както и сама казваш, че си живяла (както и аз впрочем) в по-умереното време на соца, когато започваха да осъзнава до къде ще доведе другият му вид, онова лице, което някои се опитват да отрекат, че е съществувало и което няма нищо общо с човешкото.
Сега никоя медия не публикува твоите статии не за друго, а защото самата медия (ПРИНЦИПНО) определя какво да публикува и какво не.
НО ТИ САМАТА МОЖЕШ ДА СИ СЪЗДАДЕШ МЕДИЯ И ДОРИ В ЛИЦЕТО НА БЛОГА СИ ЕДИН ВИД СИ ГО НАПРАВИЛА!
Никой не те спира да се свържеш с такива като мен и да те направят "изкуствено" в челните резултати, които Гугъл изкарва при търсене на въпроси (на български) от твоя ресор и (да) ТЕ ЧЕТЕ ЦЯЛ СВЯТ.
Някога: Публикуваш в еди кой си вестник и те четат (хайде нека не лицемерим, че те четат, а не си, ИЗВИНИ МЕ, ТРИЯТ ЗАДНИЦИТЕ С "ТЕБ") х на брой ОГРАНИЧЕНИ хора, обусловени не дори от тиража, защото той изкуствено беше разпределян само и само да има такъв.

Както и да е, въпросите са "сложни" и ти в никой случай не може да ме убедиш, че някога В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, КОЕТО ПОСТАВИ, беше по-добре.
Така ти се струва и то поради психологическата съставна, че тогава си била млада и морето ти се е струвало до колене, независимо, че е ЧУЖДО МОРЕ.
цитирай
26. starforlife - И, Милена, тук говорим, че онова НЕУМЕРЕНО СОЦ ВРЕМЕ ни беше НАСИЛСТВЕНО наложено.
28.03.2020 12:00
Сега просто НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА ТЕБ!
Сори за което, но вината не е в околните, а в самата теб.
И ще ти го "докажа".
Бях решил за следващата ти книга да ти стана спонсор, защото се видя точно това, което казвам, а именно, че НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ.
Кога някога щеше да ме срещнеш?
Кога някога аз щях да съм в Холандия, понеже България е вече под коляното ми (хипотетично говоря)?
Кога някога ти щеше въпреки всичко да напъваш да публикуваш, а такива като мен да се опитат да ти помогнат?
Та нали и на двама ни чисто "организационно" като икономическо-обществени положения в държавата ни щеше да е невъзможно това?
Или мислиш, че тогава можеше да отидеш пред директор Х на вестник Y и да му кажеш: "Ето човекът с парите, аз пък съм с материала, издаваме!"
Нямаше как да стане просто.
Тогава не пари, а власт и то незаслужена и некадърна в повечето случаи определяше правилата.
А народната приказка: "Има една царица и тя се казва парица!" не е дошла от тъпия комунистически мозък, който раждаше партизански каламбури, които пък бяхме длъжни не само да четем насилствено продавани ни, а и да им ръкопляскаме без право на мнение.
Това някой все пак относително да владее живота си, беше запазено само за някои пълни некадърници (не казвам, че всички са били такива), които дължеха положението си в обществото ни не на компетениции, а на произход и то от прости хора, които обаче са се надупили на Иван и... така.

Сега не е така: Моята любима, в момента, в който й заговорих за най-близката ми приятелка (която от чиста емпатия се заинтересова от теб и творчеството ти и е готова да те подкрепя колкото може), ме сряза с това, че ще докладва на прекия й ръководител, че търси протекции.
Говорим за мерзка амерковска корпорация, в която всички "бивши" комуняги са свикнали да виждат черното, а не осъзнават, че дава работа и то при достойно заплащане на над 6 хиляди българи, които не са спуснати с парашут (описах ти конкретна реакция на най-близката ми Жена, спрямо следващата ми най-близка), а се държи на Професионализма.
Ето затова Западът винаги ще е светлинни години пред бившите соц.
Защото все още ни куца мисленето, което с поколенията ще се нагласи към правилното.
Защото аз не търсех протекции за Приятелката си пред Любимата ми, а просто споделях, че я познавам повече от отлично и зная какво прави в кариерата си. Докато Любимата ми, поради разминаване във вертикалните слоеве в корпорацията, не познава отдадеността на втората в работата й, допусна, че се опитвам да ходатайствам и веднага ме отряза, че ще я докладва.
Хората търсят Знаещи и Можещи, а не партнизански сол-та~аци - извини ме за грубостта в изказа, но тя е резонна.
За тях Бизнесът е Изкуство, а не само средство за печелене на пари и социален статус.
Повярвай ми, от десетки години съм в това и зная какво говоря, докато някои просто хипотетират и то празнодумно.

ПС: Дали днес ще си мижитурка, национален предател и прочие, е въпрос на личностен избор и ценностна система, а не на оцеляване.
Някога беше въпрос точно на оцеляване: Или си с нас, или отиваш в някой лагер за най-сериозните дисиденти.
Днес това продължава именно в Русия, Милена.
Или ти си в състояние да ми обясниш ЗАЩО ВСЕКИ ЕДИН, повтарям ВСЕКИ ЕДИН СЕРИОЗЕН ДИСИДЕНТ НА ПУТИН (примерно) СРЕЩА НАСИЛСТВЕНО СМЪРТТА СИ?
М?
Ето за това говоря, когато говоря за Русия като за зло и го казах. Говоря за онези Горе, а не за Народа, който изнемогва.
цитирай
27. get - До 24. milenavarbanova9 - Явно всеки стои на своите позиции ОТГОВОР: Е браво ... ?
28.03.2020 13:26
milenavarbanova9 написа:

За тоя ли жребий трябва да благодаря на деРмокрацията?


... ако ТОВА Е ВАШАТА ПОЗИЦИЯ?

Защото ИМЕННО НА ТЕЗИ НА КОИТО СТЕ СТАНАЛИ НЕСЪЗНАТЕЛНО-ПРОПАГАНДНА ЖЕРТВА?
ИМЕННО ТЕЗИ по същността си на КОЛАБОРАЦИОНИСТИ НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРСКА ХЕГЕМОНИЯ - Бяха?
Дечица на ПРИВЕЛИГИРОВАНАТА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРИЯ ... които ПО ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА ... повтарям ПО ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА - сториха?

1.
АНТИКОНСТИТУЦИОНЕН ПРЕВРАТ през 1989 год. - ПО ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА!
2.
АНТИКУСТОЦИОННА ПРОМЯНА НА УСТАНОВЕНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СТРОЙ И ДЪРЖАВА - ПО ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА! С което станаха и РЕСАВРАТОРИ НА ДИВИЯТ според "марксовите тези" КАПИТАЛИЗЪМ?
3.
Извършиха ПРЕСТЪПНОТО ОГРАБВАНЕ НА ОБЩОДАРЖАВНОТО ИМЕЩУСТВО, СПЕСТЯВАНИЯ НА ГРАЖДАНИ ... и вместо ДЕМОКРАТИЧНО-ЛИБЕРАЛНА ФОРМА НА ПАЗАРНО ОБЩЕСТВО ... НА НОВА ОЛИГАРХИЧНО-ТОТАЛИТАРНА и близка до ТАЗИ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА система на ДЪРЖАВНО СТОПАНСТВО!
4.
ПЛАНЪТ(-овете) по който се извършиха ПРОТИВОНАРОДНИ И АНТИКУНСТИЦОИННИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ - бе не този изготвен от "Ран-Ът" ... а този КОЙТО ОЩЕ ОТ ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ на тази ПЕРЕСТРОЙКА - СЕ ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКАТА им, от КУРИРАНИ ОТ СЪВЕТСКОТО КГБ - съветско-руски икономисти "пазарници" ... но в същността си ВСЕ СЪЩИТЕ "МАРКСИСТИ" ?

На нас българите и страната ни България НИ БЯХА БЕЗАЛТЕРНАТИВНО НАЛОЖЕНИ БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР НА ПЪТИЩАТА И ФОРМИ - при които СТРАНАТА НИ И ОБЩЕСТВОТО ДА ПРЕМИНАТ ОТ ЦЕНТРАЛИЗИРАНО-ПЛАНОВО(държавно-капиталистическо=социалистическо) в Свободно-пазарно(капиталистическо) СТОПАНСТВО/икономика!

С това НАСТЪПИ - както казвате ДЕРМО-КРАЦИЯ ... за неразбралите ЛАЙНО-КРАЦИЯ!
Но кой ни я наложи ... РЕОРГАНИЗИРАЩАТА СЕ СЪВЕТСКА или АМЕРИКАНСКАТА ИМПЕРИЯ ... или И ДВЕТЕ, Русия-САЩ, както бе в краяна на Втората свотевно война и сега - В ПОРЕДНИЯТ >>ТАЕН СГОВОР<<!> ПОМЕЖДУ ИМ от ОСТРОВ МАЛТА, през 1989 г.?
цитирай
28. starforlife - Именно, Гет!
28.03.2020 13:33
Това за плана "Ран-Ът", което от доста време се опитвам да провокирам пишман-икономистите ТУК да изкоментираме, е една от основните причини за този ни хал.
А това той да бъде "изпълнен" крайно минимално, е заслуга именно на комунягите.
цитирай
29. milenavarbanova9 - Жоро,
28.03.2020 13:44
С горния си коментар аз отговарям на изразеното от теб предположение,че в периода на соца "щях да съм нищо",а сега съм "нещо",благодарение на възможностите,които ми дават т.нар.демократични промени.Изобщо не е така и се помъчих да ти го докажа.Ако не беше програмист,а инженер в българско индустриално предприятие преди,как щеше да протече животът ти след затварянето му и повсеместното унищожение на българската индустрия? И ако ти си особено даровит и съумееш да се превърнеш в работодател,колко щеше да продължи това,преди да те принудят да фалираш ? За да оцелееш,трябва да се прикрепиш към някоя глутница от мошеници,но те се занимават не с производство,а далавери и спекулации.
Виждам всички кусури на соца,никога не съм била негов адмиратор,не можех да понасям физиономията на бай Тошо - викахме му Тужура,защото изглеждаше вечен,беше ни писнало от него,Милко Калев Балев и т.н.
Но т.нар.демократичен преход е една ужасяваща мистификация.Преход към какво?Към по-добър живот?За шепа олигарси и политическите им слуги?За шепа българоубийци?Не ти говоря за малцината успели в чужбина,благодарение на собствените си усилия,към които може би се числиш и ти.Говоря ти за трагичното положение в България.Пък и глобално в света.Едва сега ще се очертаят истинските му измерения.Тази година и слепите ще ги видят.
Аз смятам комунизма и глобализма просто за два последователни етапа в един и същи дневен ред.Не се сърди,но ще употребя същата дума - наивно и повърхностно е да сравняваме две точки от един и същи план.
Постепенно ще разбереш,че съм имала право да го заявя.
Впрочем за мен щастие извън Отечеството няма - а то е обречено на заличаване в глобалистичноте предначертания.Каквито и материални успехи да имам ( смях! нямам никакви такива,казвам го чисто хипотетично!),щом страната ми е бедна и нещастна, аз също ще страдам.
Поздрави!
цитирай
30. starforlife - ~
28.03.2020 13:55
Милена, личи си, че ме четеш отскоро и ИЗОБЩО НЕ МЕ ПОЗНАВАШ, защото пишеш точно ОБРАТНОТО на това, с което е изпъстрен животът ми.
Първо: Аз открай време съм работодател (с не 1 и 2 частни, лични фирми) и като Програмист работя много по-малко, отколкото като инженер по електроника и роботика. Първото ми ви'шО е "Микроелектроника" и чак третото "Компютърни системи".
Второ: Позициите ми от почти 10 години гравитират в по-високите етажи - мениджъро-директорски - където точно се иска Професионализъм, за да не фалираш, а развиваш. Тоест, наясно съм с абсолютно всички трудности в България и откъде произтичат.
Нещо повече: Компанията (амерковска, мамицата й, най-скъпата частна компания в света), в която се подвизавам, преди около 10 години беше напуснала България, не защото не платила (при все, че е крайно неприемливо) една 6 цифрена сума като предпоставка да развива дейността си в страната, а защото докато стигне по веригата до решаващия (комуняга, защото ТЕ никога не са ВСЕ ОЩЕ напускали Властта), сумата се била стопила.
Има и 3-то, 4-то и така поне до 6-то, но какъв е смисълът да си чеша езика?
Аз не "работя" така (с чесане на езика).
Просто следвам логиката на икономическите лостове и се опитвам колкото мога чрез тях да повдигам колкото се може повече сънародници икономически и от там и като свобода.
Защото каквото и да си говорим, Маслоу е формулирал своята пирамида много правилно и тя не е с върха надолу, както се интерпретира от някои.
ПС: Аз съм точно с 10 години по-млад от теб и НИКОГА, повтарям НИКОГА не съм прекъсвал ученето (обучението, квалификациите) си.
А ти?
цитирай
31. get - До 28. starforlife - Именно, ОТГОВОР: Именно - АКО БЕ ИЗПЪЛНЕН не на цяло А ДОРИ НА ПОЛОВИНА План Ран-Ът ... ?
28.03.2020 14:15
starforlife написа:
Това за плана "Ран-Ът", което от доста време се опитвам да провокирам пишман-икономистите ТУК да изкоментираме, е една от основните причини за този ни хал.
А това той да бъде "изпълнен" крайно минимално, е заслуга именно на комунягите.


... поне за ПЕТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ - КЪМ МОМЕНТА ЩЯХА ДА ИМАТ РАБОТНИ МЕСТА ... В ЗАПАЗЕНИТЕ А НЕ НАРЯЗАНИ(за скраб) ПРЕДПРИЯТИЯ!
И същите ЩЯХА ДА ВЗЕМАТ СРАВНИМИ СЪС ЗАПАДНИТЕ НОРМИ НА ЗАПЛАЩАНЕ - ЗАПЛАТИ?!

Но на практика ЗАРАБОТИХМЕ ПО СХЕМАТА НАЧЕРТАНА В ПЛАНОВЕТЕ създадени в съветските икономически институти, от работните групи на Е. Гайдар и А. Чубайс ... написани в духа "МАРКСОВИТЕ ТЕОРИИ" в които той ЛЪЖЕЙКИ-ОЯСНЯВА: За ДИВАШКОТО натрупване на ПЪРВОНАЧАЛНИЯ КАПИТАЛ - което НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!

Или третият ВАРИАНТ ... че ПЕРЕСТРОЙКАТА и КРИМАЛНОТО РАЗГРАБВАНЕ-ПРИВАТИЗАЦИЯ ... бе КУРИРАНО ОТ РЕАКЦИОННИ ПОЛИТИКО-ФИНАНСОВИ СИЛИ, както в СССР така и в САЩ - КОИТО ПАРТНИРАЙКИ - СЪЗНАТЕЛНО СА търсили ПОДОБЕН ПАГУБЕН ЗА НАС ЕФЕКТ?

Горе долу в духа ... както ни го обяснява П. Юхас, унгарски професор историк и политолог?

"Още в Малта(1989) стария Буш и Горбачов ни ебаха мамката!
Те там са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата и политическа власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатурата ...
Номенклатурата отново успя да лиши народа от имотите - първият път при национализацията - втори път при приватизацията ...

- Не обичам диктатурата, но не виждам разлика между диктатурата на танка и диктатурата на някоя банка ..."

Цитата е по взетото интервю на Йовка Николова от професора и доктор на философските науки Петър Юхас 2002 година.
цитирай
32. starforlife - Всъщност, Милена, одеве бързах, защото имах работа навън и в своя 30-ти коментар спрямо твоите думи не засегнах:
28.03.2020 19:52
- В Холандия съм от 28-ми октомври миналата година като кариерно израстване в същата компания, в която работех и в България над 6 години вече. Така, че това за реализацията е много различно от предполагам това, което си представяш.
- Холандия за мен (или по-скоро амбицията (ми) спрямо сина ми, засега единия и бъдещата ми снаха) е междинна гара към доста по-желана дестинация оттатък океана.
- В България познавам хиляди млади хора, които не са свързани по никакъв начин с олигарси и прочие, но имайки шанса (което опира ЕДИНСТВЕНО до компетенции) да работят в сериозни западни компании, получават повече от достойно възнаграждение и живеят като абсолютни европейци, че и по-добре от повечето.
Защото с примера, който ти дадох по отношение на двете крайно близки за мен по различен начин жени, трябва да си разбрала, че в сериозните западни компании няма шанс за партийни или друг вид протектирани парашутисти. Там дори образованието е без значение, ако си кадърен. Просто, за да се класираш, котираш и растеш, трябва да си Професионалист. Нищо друго.
цитирай
33. get - До starforlife - Предвид "подготвеността" на четящата ПОСТА ТИ аудитория - Мисля?
30.03.2020 15:53
starforlife написа:

Колко (ни) струва "братската" дружба на СССР / Русия


Време е да сложим ПОАНТАТА - с която да приключим НЕСЛУЧИЛАТА СЕ ДИСКУСИЯ ... и отбележим НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО?

ПЪРВО - след ограбването НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА от СССР - по силата на ВОЕННИ ДОСТАВКИ и други с близо 130(сто итридесет) милиарда лева ... за времето 1944 - 47 г.?

Последваха още ТРИ ОГРАБВАНИЯ-ФАЛИТИ за Държавата България - къпеща се в багоденствието (според някои иконоимст-бухгальтери) на СЪВЕТСКО-БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОМОЩ:

1-ят през 1960 година;
2-ят през през 1978 г.;
3-я през 1987 г. !

- Именно във връзка с първият и втори фалити ... Тодор Живков НА ДВА ПЪТИ ПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ пред РЪКОВОДСТВОТО НА СССР - България да стане СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА ?!
цитирай
34. starforlife - ~ 33. get
31.03.2020 09:38
О, Гет, естествено, че икономическите загуби за България от дружбата ни със СССР продължават и след това.
В постинга беше засегнат само непосредственият период от около 5 години след "освобождението" - после всички знаем, че България хранеше (подигравателно с императивизма си) цял СССР, а не само пребиваващите военни части.
Не, че по времето на онзи визиран период не е било така, вследствие на описаното грабено и откарвано в СССР, но...

Така, че: То за тази грабителска политика много може да се говори/пише.
Особено като се има предвид, че тя не е спирала и все още под една или друга форма функционира, макар и в други размери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590264
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031