Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2018 18:59 - БОЕЦ внася номинация в ГИНЕС КАТЕГОРИЯ: „НАЙ-НЕКАДЪРНА И КОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА В СВЕТА“
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 5157 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гражданско движение "БОЕЦ" подаде заявка с нужните документи до централата на Книгата на световните рекорди ГИНЕС за номинация и регистрация на нов рекорд: „Най-некадърна и корумпирана прокуратура в света“. От ГИНЕС са определили заявката като „добра кауза“.

Това обаче е нова категория и от движението ще трябва да платят определена такса.

Номинацията на „БОЕЦ“ е във връзка са аферата „Яневагейт“.

Движението внася сигнал в прокуратурата по случая за четвърти път и не получава никакъв отговор.

„До момента това е единственият сигнал по който нямаме отговор. А искахме само разследване по същество на всички факти, данни и твърдения в разговорите между две съдийки, действащи магистрати към датата на подаване на сигнала, както и на лицата визирани в тези разговори, които са уличени в извършване на тежки престъпления! БОЕЦ сме внесли десетки сигнали до прокуратурата, ДАНС и европейските институции за корупция, конфликт на интереси и други престъпления извършени от хора по високите етажи на властта. Умишленото и престъпно бездействие на прокуратурата по аферата „Яневагейт“ показва страха и огромните усилия на дебелите, които положиха , за да прикрият и погребат този скандал. Късата памет на българите им помогна. НО БОЕЦ НЕ ЗАБРАВЯМЕ!“, посочват от движението.

„БОЕЦ“ припомня, че през изминалите три години всяка казана дума се потвърди - както за зависимостите на Цацаров, за къщата в Барселона, за касичката Сталийски, за „оперативките“ при Буда в Банкя, за водещата роля на Пеевски в задкулисието, за мафиотско-мутренският начин, по който се управлява държавата, за подчинената роля на прокуратурата и съдебната система под властта на мафията. „Екипа на Биволъ бе подложен на репресии, но нито един от „героите“ на записите на бе разследван! Мафията отвръща на удара и пази своите“, отбелязват от „БОЕЦ“

„Същото се случва и днес с мегаскандала #ДжиПиГейт! Афера за милиарди разкрита от биволите показва чудовищният октопод на корупцията и мафията превзели държавата ни. Серия скандали и димки изместват фокуса на обществото от този гейт, а мълчанието на прокуратурата издава същият страх, както и при Яневагейт!“, казват още от гражданското движение.

Те са категорични, че ще заплатят каквато трябва такса в ГИНЕС, защото искат да покажат, че има будни българи и всяка сума за „световна слава и признание“ си заслужава.image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 519950
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031