Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 10:42 - Баница с праз и булгур
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3472 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.06.2018 23:22


Една приятелка ми донесе булгур и ориз смесен и ми каза, опитай после ще ти кажа откъде го купих. Сготвих веднъж сарми, станаха преъзходни. Има разлика във вкуса. Днес опитах в баницата да сложа. Ето какво направих.
                                     Необходимите продукти:
кори за баница - 400 гр.;
праз - два стръка - нарязан на един  см .;
ориз / бългур / - една кафена чаша;
сирене - 100 гр.;
зехтин - една кафена чаша;
яйца - 4 бр.;
прясно или кисело мляко - 200 мл .;
                                      Приготвяне:
Оризът с малко сол и две-три лъжици зехтин се полусварява. Нарязаният праз се смесва с още топлия ориз. Добавя се сиренето и две яйца. Това е плънката. Намазва се тавата, в която ще се пече баницата със зехтин. Принципът е следният - кора, зехтин една лъжица, кора, зехтин една лъжица и плънка. Това се повтаря до свършване на корите. Нарязва се баницата и се полива в междините с останалия зехтин. Прави се заливака от двете яйца, млякото, щипка сол, сода за хляб и се залива. Оставя се десетина минути. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Като се извади, се напръсква с вода и се покрива с кърпа за около двадесет минути.
                                      Дано ви хареса!



Тагове:   ориз,   праз,   Зехтин,


Гласувай:
3



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213081
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол