Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 13:55 - Яхния с праз без месо
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1772 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 10.08.2016 21:16


                                   Тази яхния се готви с месо и без месо.
Необходимите продукти са:
лук - една глава нарязана на ситно;
джинджифил - около две супени лъжици - настърган на едрото ренде;
морков - един брой - половината нарязан на тънки кръгчета, останалия настърган на ситното ренде;
праз - три стръка - нарязани по на 2 см . по диагонал;
бахар - 3 - 4 зърна;
черен пипер;
сол;
захар - една чаена лъжичка;
червен пипер;
куркума;
чубрица - една чаена лъжичка;
вино - една водна чаша / 200 мл./ ;
зехтин 100 мл.;
брашно - една равна супена лъжица;
Приготвяне:
Задушавам в мазнината ситно нарязания лук докато стане стъклен. Последователно добавям моркова, джинджифила, червения пипер, виното, куркумата, солта, останалите подправки и праза. Задушавам. В това време сгрявам до завиране 400 мл. вода и я добавям. Захлупвам. Когато празът е готов, правя кашичка от една равна супена лъжица брашно и добавям. Ако не желаете брашно, сложете водата на половина, така тя ще изври и ястието ще е сготвено.
Може да гарнирате със сварен ориз.



Тагове:   вино,   праз,   червен пипер,


Гласувай:
2
0



1. donchevav - Страхотна рецепта! Непременно ще я ...
23.11.2014 09:11
Страхотна рецепта! Непременно ще я пробвам - отсега подушвам аромата на тия източни подправки в лучената компания на праза! Аз това лято, с тия дъждове, произведох праз за целия китайски народ - има да готвя твоята яхнийка цяла зима:)))))))
Благодая ти, Жана! Ползотворен и весел да е за тебе неделният ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 788495
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол