Постинг
16.10.2014 13:31 -
Моята зеленчукова мусака
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 4010 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.06.2018 23:51
Прочетен: 4010 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 30.06.2018 23:51
Използвайте последните зеленчуци преди сланата. Макар и неизхранени, те са вкусни, защото са пресни и свежи.
Необходими са:
патладжани - 3-4 малки, обелени, нарязани с дебелени един сантиметър на кръгчета, посолени, отцедени, намазани с олио;
чушки с нежна ципа десетина - нарязани на по два сантиметра квадратчета;
лук - една глава - нарязана на полумесеци;
домати - сорт френки - нарязани на кръчета с дебелина един сантиметър, поръсени с малко захар;
магданоз - една връзка;
сирене - 100-150 гр.;
Приготвяне:
Необходим ви е тефлонов тиган и равномерна топлина. Изпичаме последователно патладжанените кръгчета, чушките, лука, доматите. Смесвам всичко, добавям магданоз и настъргвам сиренето.
Ще си кажете "Защо да стоя до котлона, като мога да сложа всичко заедно във фурната и да си спестя труда". Така е. Но пробвайте, получава се съвсем друг вкус, а и можем веднъж да си позволим нещо по-пикантно особено ако сложите и едно лютиво чушле.
Необходими са:
патладжани - 3-4 малки, обелени, нарязани с дебелени един сантиметър на кръгчета, посолени, отцедени, намазани с олио;
чушки с нежна ципа десетина - нарязани на по два сантиметра квадратчета;
лук - една глава - нарязана на полумесеци;
домати - сорт френки - нарязани на кръчета с дебелина един сантиметър, поръсени с малко захар;
магданоз - една връзка;
сирене - 100-150 гр.;
Приготвяне:
Необходим ви е тефлонов тиган и равномерна топлина. Изпичаме последователно патладжанените кръгчета, чушките, лука, доматите. Смесвам всичко, добавям магданоз и настъргвам сиренето.
Ще си кажете "Защо да стоя до котлона, като мога да сложа всичко заедно във фурната и да си спестя труда". Така е. Но пробвайте, получава се съвсем друг вкус, а и можем веднъж да си позволим нещо по-пикантно особено ако сложите и едно лютиво чушле.