Постинг
12.10.2014 09:55 -
Разядка от патладжан и чушки
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3373 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 01.07.2018 00:17
Прочетен: 3373 Коментари: 4 Гласове:
1
Последна промяна: 01.07.2018 00:17
Почти минава сезонът на чушките и патладжаните затова реших да си приготвя тази разядка и тъй като ми се получи добре, ви я пиша. Доматите тази година се оказаха доста невкусни и скъпи, т. е. не отговарят на цена и качество. Затова взех да търся изход от това. Можете да си приготвите печени чушки и патладжани и сложите във фризера, а през зимата поне 3-4 пъти да смените сиренето и принцесите с това.
Ето необходимите продукти:
патладжани - един кг. /Избирайте по-малки патладжани, тези които могат да се хванат в чушкопека. Те са и по-вкусни и нямат толкова много вода. /
чушки за печене - един кг. / колкото и да са тънки, шарени, недоохранени/;
магданоз - една връзка;
олио / зехтин / - 50 гр.;
чесън - 3 - 4 скилидки;
Приготвяне:
Изпичате чушките и патладжаните. Обелвате, добавяте нарязаните скилидки чесън, магданоз, олио и поставяте за пасиране. Дори не сложих сол за вкус. Оказа се прекрасна закуска.
Ето необходимите продукти:
патладжани - един кг. /Избирайте по-малки патладжани, тези които могат да се хванат в чушкопека. Те са и по-вкусни и нямат толкова много вода. /
чушки за печене - един кг. / колкото и да са тънки, шарени, недоохранени/;
магданоз - една връзка;
олио / зехтин / - 50 гр.;
чесън - 3 - 4 скилидки;
Приготвяне:
Изпичате чушките и патладжаните. Обелвате, добавяте нарязаните скилидки чесън, магданоз, олио и поставяте за пасиране. Дори не сложих сол за вкус. Оказа се прекрасна закуска.
1.
radina123 -
за рецептата
13.10.2014 09:25
13.10.2014 09:25
Това си е обикновено къопоолу. Така приготвено, без домати е подходящо за зимнина.
цитирайИсках това да кажа , печените чушки и печен патладжан във фризера за зимата . колкото за кьопоолу мо
га да си направя справка дали е точно това .
цитирайга да си направя справка дали е точно това .
3.
radina123 -
къопоолу
16.10.2014 11:07
16.10.2014 11:07
Къопоолу се прави по различни начини, но основното за приготвянето му е рецептата, която сте посочили.Всъщност това е най-добрата според мен, аз го приготвям така. Когато е за директна консумация, прясно приготвено, слагам рендосани домати. За зимнина леко сварявам сместта.
цитирай
4.
radina123 -
Зимнина
16.10.2014 11:11
16.10.2014 11:11
Наистина е по-лесно да сложиш отделно печените чушки и патладжан във фризера и през зимата да се приготви. Но по моя вкус най-хубаво е да се приготви изцяло и да се консервира готово . Така вкусовете се обединяват, магданозчето също си стои сравнително прясно и е приятен спомен за лятото :)
цитирай