Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 09:55 - Разядка от патладжан и чушки
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1461 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 15.10.2014 10:23


                   Почти минава сезона на чушките и патладжаните затова реших да си приготвя тази разядка и тъй като ми се получи добре , ви я напиша . Доматите тази година се оказаха доста невкусни и скъпи т. е. не отговарят на цена и качество . Затова взех да търся изход от това . Можете да си приготвите печени чушки и патладжани и сложите във фризера , а през зимата поне 3 - 4 пъти да смените сиренето и принцесите с това . Ето необходимите продукти :
                     патладжани - един кг . / Избирайте по - малки патладжани , тези които могат да се хванат в чушкопека . Те са и по - вкусни и нямат толкова много вода . /
                      чушки за печене - един кг . / колкото и да са тънки , шарени , недоохранени / ;
                      магданоз - една връзка ;
                      олио / зехтин / - 50 гр. ;
                      чесън - 3 - 4 скилидки ;
Приготвяне :
Изпичате чушките и патладжаните . Обелвате , добавяте нарязаните скилидки чесън , магданоз , олио и поставяте за пасиране . Дори не сложих сол за вкус . Оказа се прекрасна закуска  .
 


Тагове:   олио,   чесън,   чушки,   патладжани,


Гласувай:
1
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radina123 - за рецептата
13.10.2014 09:25
Това си е обикновено къопоолу. Така приготвено, без домати е подходящо за зимнина.
цитирай
2. janabel - Донякъде ...
15.10.2014 10:12
Исках това да кажа , печените чушки и печен патладжан във фризера за зимата . колкото за кьопоолу мо
га да си направя справка дали е точно това .
цитирай
3. radina123 - къопоолу
16.10.2014 11:07
Къопоолу се прави по различни начини, но основното за приготвянето му е рецептата, която сте посочили.Всъщност това е най-добрата според мен, аз го приготвям така. Когато е за директна консумация, прясно приготвено, слагам рендосани домати. За зимнина леко сварявам сместта.
цитирай
4. radina123 - Зимнина
16.10.2014 11:11
Наистина е по-лесно да сложиш отделно печените чушки и патладжан във фризера и през зимата да се приготви. Но по моя вкус най-хубаво е да се приготви изцяло и да се консервира готово . Така вкусовете се обединяват, магданозчето също си стои сравнително прясно и е приятен спомен за лятото :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 805144
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол