Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 10:31 - Конфитюр букет
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.07.2018 00:13


Не знам как ви се струва на вас, но на мен това лято си мина ей така без да разбера вкуса на много плодове и зеленчуци, т. е. бедно. Нямаше излишъци, които винаги скътавам за зимата. Успях обаче да си направя един конфитюр букет. Получи се така, че имах натрупване на повече разнородни плодове, които оползотворих .
Въпросът се свежда до това плодовете да бъдат нарязани в горе-долу еднакви размери, за да могат да се сварят еднакво. Не спазвах никакво съотношение. Сложих на едно място сини сливи, обелени ябълки, обелени круши, грозде памид. Имах и праскови.
Когато всичко стана три кг, посипах с половин кг. захар. Оставих да престои около 6-7 часа. Важното е да пусне сок, за да може да се свари. Сварих плодовете за 10-15 минути, изключих и добавих останалия пакет захар. Оставих за една нощ. На другия ден доварих конфитюра. Знаете как - капка от сиропа да отиде до дъното, без да се разпилява. Накрая добавих орехови ядки /може и други/ и букетче листа от индрише. Бурканите трябва предварително да са измити и затоплени във фурна, за да станат стерилни. След като се запечата, бурканът се обръща веднага, за да се вакумира.
Бях щастлива. Направете си, още не е късно.
                 


Тагове:   сливи,   грозде,   ябълки круши,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1210810
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол