Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 11:36 - Ябълков оцет
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове:
1



                    Видях на пазара , лелки наляли оцет в 500 мл шишенца от минерална вода и го продават и то на каква цена . Бил био продукт и не знам какво си . Ама те имали специална гъба . Измислят си какво ли не . Съгласна съм с едно , че оцета който ни предлагат в магазините , не е никакъв оцет и би трябвало , като на фалшивото сирене да пише продукт .
                     Какво направих аз . В тенджера насложих ябълкови обелки и срадата на ябълките , които обикновено хвърляме . Залях с врящя вода , сложих една кафена чашка захар . Тъи като не разполагам с големи количества поетапно пак добавям обелки , захар и вряща вода . Прочетох в книга за ,, Всеки ден и всеки дом "" как се прави оцет т.е. след три седмици от последната добавка на плодове , всичко това се прецежда , поставя се в стъклено шише , добавя се винен оцет за мая , престоява на топло  един -    два месеца , пак се прецежда , налива се в стъклено шише и се оставя на хладно .
                     Това направих и миналата година . От себе си добавих индрише и нещо много важно , което не е вписано в книгата - в периода на ферментация , тряба периодично да се разбъркват плодовете , за да се получи приятен мириз , а не на вкиснато . Освен ябълки може да си сложите и други плодове . Може да направите и в по - голямо количество . Малко играчка , но си струва .



Гласувай:
1
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 816720
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол