Постинг
17.09.2014 13:16 -
Риба със зеленчуци
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.09.2014 13:19
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 17.09.2014 13:19
Ще си кажете , защо да готвя след като мога с една хубава салатка да я направя печена . Така е . Но , аз реших да разнообразя , а и с готвените зеленчуци сякаш човек се засища повече . Както винаги направих преглед на зеленчуците с които разполагам .
Ето необходимите продукти :
Риба - скумрия / за сега тя е най - често употребяваните , едно поради цената и друго заради добрите си качества / ;
лук - четири глави нарязан на тънки полумесци ;
червено цвекло - една глава , обелено , нарязано на малки кубчета ;
чушка - по една - червена , зелена , лютива - нарязани на малки квадратчета ;
домати - четири броя - нарязани на кубчета или настъргани ;
морков - един брой нарязан на кубчета ;
кервиз - четири листа с дръжките нарязани на един см. ;
чесън - четири цели глави ;
лимон - един брой ;
олио - 4 - 5 с. л. ;
червен пипер и брашно - по една с.л.;
сол ;
Приготвяне :
Почиствам рибата и осолявам . Лука и морковите поставям в тавата в която ще пека да се задушат след , което добавям всички останали зеленчуци . Поставям рибата върху тях . Правя заливка от една с.л. червен пипер , брашно и две с.л. олио . Разбърквам хубаво и намазвам рибата . Върху зеленчуците редя лимон нарязан на полумесци . Поставям във фурната за 30 минути .
Ето необходимите продукти :
Риба - скумрия / за сега тя е най - често употребяваните , едно поради цената и друго заради добрите си качества / ;
лук - четири глави нарязан на тънки полумесци ;
червено цвекло - една глава , обелено , нарязано на малки кубчета ;
чушка - по една - червена , зелена , лютива - нарязани на малки квадратчета ;
домати - четири броя - нарязани на кубчета или настъргани ;
морков - един брой нарязан на кубчета ;
кервиз - четири листа с дръжките нарязани на един см. ;
чесън - четири цели глави ;
лимон - един брой ;
олио - 4 - 5 с. л. ;
червен пипер и брашно - по една с.л.;
сол ;
Приготвяне :
Почиствам рибата и осолявам . Лука и морковите поставям в тавата в която ще пека да се задушат след , което добавям всички останали зеленчуци . Поставям рибата върху тях . Правя заливка от една с.л. червен пипер , брашно и две с.л. олио . Разбърквам хубаво и намазвам рибата . Върху зеленчуците редя лимон нарязан на полумесци . Поставям във фурната за 30 минути .
Приемам възхитителния риск...Спомен за Х...
„Аз просто не искам да съм родител”. Тов...
КАКТУСЪТ И БИСЕРКА
„Аз просто не искам да съм родител”. Тов...
КАКТУСЪТ И БИСЕРКА
Няма коментари