Постинг
24.04.2014 19:35 -
Агнешко с грах
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1683 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 24.04.2014 19:41
Прочетен: 1683 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 24.04.2014 19:41
Моето семейство не е любител на грах , но знам колко е полезен , какви вещества набавя организма ни и обичат не обичат реших да сготвя това ястие .
За щастие много им хареса .
Ето какви продукти са необходими за четири порции :
агнешеко месо - 300 гр. /полусварено / ;
вода - един литър ;
зехтин - четири супени лъжици ;
лук - едан хубава глава нарязана на много ситно ;
чесън - две скилидки - смачкани на пюре ;
сол - една чаена лъжичка ;
моркови - два броя - нарязани на кубчета колкото големината на граха ;
дафинови листа - два броя ;
бахар - две зрънца ;
джинджифил - пресен - една супена лъжица / настърган / ;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
брашно - две супени лъжици ;
грах - една малка кутия ;
масло - десет грама ;
магданоз ;
Начин на приготвяне :
Поставям полусвареното агнешкото месо нарязано на паченца около 3 на 3 см в тендажерата в която ще се готви със зехтин . Последователно слагам продуктите както са изброени в списъка , добавям кутийката грах и заливам с бульона . Похлупвам . Ври около 30 мин на тих огън . Изключвам , добавям малко масло и магданоз .
За щастие много им хареса .
Ето какви продукти са необходими за четири порции :
агнешеко месо - 300 гр. /полусварено / ;
вода - един литър ;
зехтин - четири супени лъжици ;
лук - едан хубава глава нарязана на много ситно ;
чесън - две скилидки - смачкани на пюре ;
сол - една чаена лъжичка ;
моркови - два броя - нарязани на кубчета колкото големината на граха ;
дафинови листа - два броя ;
бахар - две зрънца ;
джинджифил - пресен - една супена лъжица / настърган / ;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
брашно - две супени лъжици ;
грах - една малка кутия ;
масло - десет грама ;
магданоз ;
Начин на приготвяне :
Поставям полусвареното агнешкото месо нарязано на паченца около 3 на 3 см в тендажерата в която ще се готви със зехтин . Последователно слагам продуктите както са изброени в списъка , добавям кутийката грах и заливам с бульона . Похлупвам . Ври около 30 мин на тих огън . Изключвам , добавям малко масло и магданоз .
И у нас е така - мъжете в семейството ми не близват грах - намразили го били в казармата. Аз пък го обожавам. Благодаря ти за тази рецепта - непременно ще си спретна това пиршество за вкуса! Съставките /според това, което аз обичам/ са божествено съчетани, сигурно е страхотно на вкус! Поздрави!
цитирай