Постинг
21.04.2014 10:57 -
Aгнешка супа
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2842 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 21.04.2014 11:22
Прочетен: 2842 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 21.04.2014 11:22
Като идея за разтоварване от празничното агнешко е тази вкусна агнешка супа , разбира се ,
ако ви е останало агнешко .
Поставяте на огъня тенджера с подсолена вода да заври . Нарязвате на парченца агнешкото , добавяте , ако имате от плънката с ориз , ако не само ориз . За мазнина ползвайте това , което е останало в тавата . След като поври десетина минути , сваляте и застройвате с яйце , кисело мляко или сметана и сока на половин лимон . Може да добавите магданоз и джоджен .
ако ви е останало агнешко .
Поставяте на огъня тенджера с подсолена вода да заври . Нарязвате на парченца агнешкото , добавяте , ако имате от плънката с ориз , ако не само ориз . За мазнина ползвайте това , което е останало в тавата . След като поври десетина минути , сваляте и застройвате с яйце , кисело мляко или сметана и сока на половин лимон . Може да добавите магданоз и джоджен .
Чудесно е да се използват всички вкусотии, които са ни омръзнали от вчера, освен това може да са в малко количество за самостоятелно сервиране, а така всяко ще допринесе нещо за богатия вкус на тази супа. Бих я направила точно по този начин - благодаря за подсещането . Но си мисля защо да не й сложим малко спанак или лопуш - за още по- голямо олекотяване - а и ще подпомогне затрудненото по времето на празниците храносмилане:))))) Поздрави!
цитирайРазбира се , може да се прибави , ще стане свежо и здравословно .
цитирай