Постинг
12.03.2014 15:40 -
Кисело зеле с ориз
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2410 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 12.03.2014 15:43
Прочетен: 2410 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 12.03.2014 15:43
Скоро ще започне пролетта и трябва да оползотворим киселото зеле . Ако още се мъдри някоя зелка в бидона ви може да направите следното . Хубавите листа да наредите в компотени буркани и заварите , а скъсаните и средата нарежете на ситно и сготвите .
Мина зимата и така веднъж не сготвих кисело зеле с ориз. Едва днес направих това ястие .
Ето необходимите продукти :
Кисело зеле - нарязано на ситно ;
ориз - една кафена чашка ;
стар лук - една глава нарязана на ситно ;
морков - едни брой / настърган / ;
джинджифил - една супена лъжица - настърган ;
червен пипер - една супена лъжица ;
брашно - една супена лъжица ;
олио - една кафена чашка ;
джоджен - една супена лъжица ;
черен пипер - една супена лъжица ;
Приготвяне :
В тенджера с олио поставяте да се задушават последователно , лук, морков и джинджифил . След като се карамелизират добавяте брашно , червен пипер и чак тогава нарязаното зеле . Задушавате . Наливате пет кафени чашки вода . След като поври десет , петнадесет минути добавяте ориз , който не смесвате със зелето , а оставяте на купчинка в средата , малко го намачквате да се покрие с водата . Така ври около половин час , докато попие всичката вода . Накрая поръсвате с джоджен и черен пипер .
Мина зимата и така веднъж не сготвих кисело зеле с ориз. Едва днес направих това ястие .
Ето необходимите продукти :
Кисело зеле - нарязано на ситно ;
ориз - една кафена чашка ;
стар лук - една глава нарязана на ситно ;
морков - едни брой / настърган / ;
джинджифил - една супена лъжица - настърган ;
червен пипер - една супена лъжица ;
брашно - една супена лъжица ;
олио - една кафена чашка ;
джоджен - една супена лъжица ;
черен пипер - една супена лъжица ;
Приготвяне :
В тенджера с олио поставяте да се задушават последователно , лук, морков и джинджифил . След като се карамелизират добавяте брашно , червен пипер и чак тогава нарязаното зеле . Задушавате . Наливате пет кафени чашки вода . След като поври десет , петнадесет минути добавяте ориз , който не смесвате със зелето , а оставяте на купчинка в средата , малко го намачквате да се покрие с водата . Така ври около половин час , докато попие всичката вода . Накрая поръсвате с джоджен и черен пипер .