Постинг
12.01.2014 13:23 -
Свинско месо с праз лук
Много вкусно ми се получи това ястие , затова реших да споделя .
По - рано - готвех праза с домати , но ето какво ще откриете , ако до сега сте готвили така .
Необхдими продукти :
свинско месо - 500 гр / по 100 - 120 гр . на човек / ;
праз - около един кг . / зависи от големината на стръковете / ;
червен пипер - една с.л. ;
черен пипер - една ч .л. ;
олио - една супена лъжица / ако месото е съвсем сухо без сланинка - 3 - 4 с. л. / ;
Приготвяне :
Месото се нарязва на малки парченца , посолява се малко и се задушава в мазнината . Прибавя се праза нарязан на колелца по на 2 см . Задушва се . Добава я се топла вода / количеството зависи от това как обичате ястието / . Наръсва се червения пипер и се вари до омекване . Ако ви се получи малко воднисто - закашвате с лъжица брашно , както направих и аз . Накрая се овкусява с черния пипер . За гарнитура може да сложите сварен ориз .
По - рано - готвех праза с домати , но ето какво ще откриете , ако до сега сте готвили така .
Необхдими продукти :
свинско месо - 500 гр / по 100 - 120 гр . на човек / ;
праз - около един кг . / зависи от големината на стръковете / ;
червен пипер - една с.л. ;
черен пипер - една ч .л. ;
олио - една супена лъжица / ако месото е съвсем сухо без сланинка - 3 - 4 с. л. / ;
Приготвяне :
Месото се нарязва на малки парченца , посолява се малко и се задушава в мазнината . Прибавя се праза нарязан на колелца по на 2 см . Задушва се . Добава я се топла вода / количеството зависи от това как обичате ястието / . Наръсва се червения пипер и се вари до омекване . Ако ви се получи малко воднисто - закашвате с лъжица брашно , както направих и аз . Накрая се овкусява с черния пипер . За гарнитура може да сложите сварен ориз .
Следващ постинг
Предишен постинг