Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2014 13:23 - Свинско месо с праз лук
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3868 Коментари: 1 Гласове:
5



                                     Много вкусно ми се получи това ястие , затова реших да споделя .
По - рано - готвех  праза с домати , но ето какво ще откриете , ако до сега сте готвили така .
                                      Необхдими продукти :
свинско месо - 500 гр / по 100 - 120 гр . на човек / ;
праз - около един кг . / зависи от големината на стръковете / ;
червен пипер - една с.л. ;
черен пипер - една ч .л. ;
олио - една супена лъжица / ако месото е съвсем сухо без сланинка - 3 - 4 с. л. / ;

                                     Приготвяне :
Месото се нарязва на малки парченца , посолява се малко и се задушава в мазнината . Прибавя се праза нарязан на колелца по на 2 см . Задушва се . Добава я се топла вода / количеството зависи от това как обичате ястието / . Наръсва се червения пипер и се вари до омекване . Ако ви се получи малко воднисто - закашвате с лъжица брашно , както направих и аз . Накрая се овкусява с черния пипер . За гарнитура може да сложите  сварен ориз .



Тагове:   свинско,   праз лук,


Гласувай:
5
0



1. cerise - Хм ...
04.03.2014 11:11
бързо и лесно, харесва ми :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 859432
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол