Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 21:39 - РЕЦЕПТА С ДЖИНДЖИФИЛ
Автор: kolevm38 Категория: Рецепти   
Прочетен: 5452 Коментари: 0 Гласове:
0



 Увеличаване на паметта, намаляване на риска от болестта на Алцхаймер и защита от множествена склероза с джинджифил

Понеделник, 23 Септември 2013

 

Коренът от джинджифил  е добре признато чудо за здравето, възстановяващо всичко, от възпаление и рак до диабет. Но знаете ли, че може да подобри и мозъчната функция? В нашия взискателен свят, добрата познавателна способност е от съществено значение. За щастие, джинджифилът е изключителен съюзник в търсенето на засилена памет и яснота. Освен това, той играе съществена роля за предпазване от оксидативен стрес на мозъка и неврологични заболявания.

Лекарство чудо

Джинджифилът е трудно победим като функционална храна. Използван по целия свят като вкусна кулинарна съставка, той също има дълга история от лечебни ползи. Джинджифилът е показал способности да:

- Намалява болката

- Предотвратява диабет

- Побеждава рак

- Лекува бактериални и гъбични инфекции

- Смекчава възпаление

- Успокоява гадене

- Намалява ефекта от токсичните химикали

- Лекува безалкохолни мастни заболявания на черния дроб

- Защита срещу радиация

- Подобрява сърдечносъдовото здраве

- Защитава срещу риск от инсулт

- Спира мигрени

Има и още. Настоящи изследвания показват, че джинджифилът може да ви помогне да сте по-умни и защитава от неврологични страдания.

Свойства за засилване на мозъчните функции

Изследване, публикувано в Доказателства, Основаващи се на Допълваща Медицина, установило, че консумацията на джинджифил от жени на средна възраст подобрява когнитивните способности. Рандомизирано е било давано на шестдесет здрави участници или плацебо или стандартизиран екстракт от джинджифил (400 и 800 мг веднъж дневно) в продължение на два месеца. След първия и след втория месец паметта и познавателните функции на доброволците са били оценени . Тези, които са получавали екстракта, показали значително увеличаване на паметта и оксидативният стрес в мозъка е бил намален.

Друго проучване открило, че коренът от джинджифил помага за минимизиране на невротоксичността от мононатриев глутамат (MSG). След даване на дневна доза  от (4 мг/килограм) чист мононатриев глутамат за три дни на мъжки плъхове албиноси се наблюдава значително намаляване на хормоните епинефрин и норепинефрин, както и невротрансмитерите в мозъка допамин и серотонин. Обаче, когато е бил инжектиран екстракт от корен от джинджифил (100 мг/килограм) за същия период от време, хормоните и невротрансмитерите значително се увеличили. Изследователите установили, че когато са били приложени и двете едновременно, екстрактът смекчава вредните ефекти на мононатриевия глутамат – водейки екипа до заключението, че джинджифилът действа като мощен защитен агент.

Като екситоксин, мононатриевият глутамат (MSG) се свързва с болестта на Алцхаймер, множествена склероза, болестта на Паркинсон, аутизъм и разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност.

Независимо дали се борим с възрастов когнитивен упадък или токсични добавки в храните, джинджифилът е един изключително защитаващ корен. Включването му в ежедневната диета е мощен навик за утвърждаване на здравето. Използвайте го като ароматна подправка в готвенето, прясно сварен като чай или във формата на екстракт за опазване на мозъка и нервите здрави сега и за в бъдеще.

Източник: biopogled

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316951
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031