Постинг
18.09.2013 21:43 -
Шишчета от пилешки дробчета с шампанско
Необходими продукти :
Пилешки дробчета - един кг . ;
лук - три средно големи глави ;
домати - три средно големи ;
босилек ;
черен пипер ;
бахар ;
зехтин 50 мл. ;
За марината на дробчетата :
червен пипер - 1 с . л.;
сол - една чаена лъжичка ;
вода - две с . л .
Нарязвам лука на полумесци , задушавам . Добавям черния пипер и бахар .
Предварително мариновам дробчетата и правя шишчета .
Нареждам в тавата в която ще пека задушения лук , тънки гръгчета домати , отгоре шишчетата , поливам със зехтин поръсвам с галета , поставям листенцата босилек . Накрая заливам с шампанско около чаена чаша и поствям във фурната да се пекат от 20 мин до половин час .
Пилешки дробчета - един кг . ;
лук - три средно големи глави ;
домати - три средно големи ;
босилек ;
черен пипер ;
бахар ;
зехтин 50 мл. ;
За марината на дробчетата :
червен пипер - 1 с . л.;
сол - една чаена лъжичка ;
вода - две с . л .
Нарязвам лука на полумесци , задушавам . Добавям черния пипер и бахар .
Предварително мариновам дробчетата и правя шишчета .
Нареждам в тавата в която ще пека задушения лук , тънки гръгчета домати , отгоре шишчетата , поливам със зехтин поръсвам с галета , поставям листенцата босилек . Накрая заливам с шампанско около чаена чаша и поствям във фурната да се пекат от 20 мин до половин час .
Няма коментари