Постинг
18.09.2013 20:46 -
Конфитюр от грозде
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1847 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 18.09.2013 21:12
Прочетен: 1847 Коментари: 1 Гласове:
6
Последна промяна: 18.09.2013 21:12
Сезонът на гроздето е . Вместо да купувам от магазина конфитюр на който едва се виждат плодовете , си правя домашен по следната рецепта :
4 кг узрели гроздови зърна засипвам с един кг . захар . Сместа престоява една нощ . На другия ден поставям да ври десет минути почива 2 - 3 часа и пак така - три пъти , след което довира до сгъстяване . По време на варенето отстранявам изплувалите семки . Преди сваляне добавям една чаена лъжичка лимонене киселина разтворена в малко вода . Ароматизирам с ванилия , индрише или карамфил . По желание се прибавят припечени орехови ядки ,
Насипвам в буркани вече съм писала за това . Бурканите загрявам във фурната поставям една лъжичка да не се спукат и насипвам конфитюра Запечатвам и обръщам . Сигурна съм че намалявам цената на половина и увеличавам качествата на конфитюра спрямо този на пазара . И аз не искам да се цапам , но докато тази индустрия работи за печалба на себе си , а не за нас ще си приготвям качествено и на половин цена .
4 кг узрели гроздови зърна засипвам с един кг . захар . Сместа престоява една нощ . На другия ден поставям да ври десет минути почива 2 - 3 часа и пак така - три пъти , след което довира до сгъстяване . По време на варенето отстранявам изплувалите семки . Преди сваляне добавям една чаена лъжичка лимонене киселина разтворена в малко вода . Ароматизирам с ванилия , индрише или карамфил . По желание се прибавят припечени орехови ядки ,
Насипвам в буркани вече съм писала за това . Бурканите загрявам във фурната поставям една лъжичка да не се спукат и насипвам конфитюра Запечатвам и обръщам . Сигурна съм че намалявам цената на половина и увеличавам качествата на конфитюра спрямо този на пазара . И аз не искам да се цапам , но докато тази индустрия работи за печалба на себе си , а не за нас ще си приготвям качествено и на половин цена .