Постинг
10.07.2013 19:47 -
Зеленчукова мусака
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1699 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.07.2013 20:24
Прочетен: 1699 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 11.07.2013 20:24
Всички продукти в това ястие са по два броя , което улеснява помненето на рецептата .
Необходими продукти :
патладжани - два броя / обелени , нарязани на кубчета , накиснати в подсолена вода , изцедени ;
лук - две големи глави - почистени , нарязани на кубчета ;
чушки - два броя - почистени от семките , нарязани на 2 см квадратчета ;
лютиви чушлета за любителите на лютивото - два броя ;
картофи - два броя - обелени , нарязани на кубчета ;
домати - два броя - обелени , нарязани на кубчета ;
ориз - две супени лъжици - измит , посолен ;
олио - две супени лъжици ;
зехтин - две супени лъжици ;
червен пипер - две чаени лъжички ;
магданоз ;
сол ;
Приготвяне :
Последователно поставям мазнината на огъня с нарязания лук , патладжана , чушките , картофите и червения пипер , Обръщам няколко пъти и поставям във фурната за 15 минути на 150 градуса . Прибавям доматите и още десет минути . Накрая ориза с магданоза за още десет минути . Готвя без вода . След ориза задушавам десетина минути .
Необходими продукти :
патладжани - два броя / обелени , нарязани на кубчета , накиснати в подсолена вода , изцедени ;
лук - две големи глави - почистени , нарязани на кубчета ;
чушки - два броя - почистени от семките , нарязани на 2 см квадратчета ;
лютиви чушлета за любителите на лютивото - два броя ;
картофи - два броя - обелени , нарязани на кубчета ;
домати - два броя - обелени , нарязани на кубчета ;
ориз - две супени лъжици - измит , посолен ;
олио - две супени лъжици ;
зехтин - две супени лъжици ;
червен пипер - две чаени лъжички ;
магданоз ;
сол ;
Приготвяне :
Последователно поставям мазнината на огъня с нарязания лук , патладжана , чушките , картофите и червения пипер , Обръщам няколко пъти и поставям във фурната за 15 минути на 150 градуса . Прибавям доматите и още десет минути . Накрая ориза с магданоза за още десет минути . Готвя без вода . След ориза задушавам десетина минути .
Мусака от патладжани и чушки и доматен с...
ЧУКАНА БЕЛОЛУКОВА ЛЮТЕНИЦА
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА
ЧУКАНА БЕЛОЛУКОВА ЛЮТЕНИЦА
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА
Няма коментари