Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 15:54 - Свинско с лук
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2013 11:31


Продукти за четири порции:
свинско месо / крехко / - 600 гр. ;
лук - две големи глави;
риган - една равна лъжичка;
кимион - на върха на ч.л.;
черен пипер - 1/2 ч.л.;
праз - един стрък;
масло, зехтин или олио - 2-3 с.л.;
портокал - 1/2 /сока/;

Как се приготвя:
Нарязваме месото на късове от една хапка и го оствяме да престои една нощ омесено с праза и подправките.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме овкусеното месо и задушаваме до карамелизиране. Накрая добавяме сока на портокала. Разделяме на порции гарнитурата и върху нея поставяме готовото месо. За гарнитура ползвам картофено пюре, ризото и други любими.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213957
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол