Постинг
10.02.2013 17:56 -
Салата от къдрава маруля и спанак
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 10.03.2013 12:09
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 10.03.2013 12:09
Продукти:
Маруля - един бр.;
спанак - / хубаво е да потърсите нежни листенца спанак /стотина, двеста грама;
пресен лук - два- три стръка;
яйца - 2 броя - твърдо сварени;
репички - една връзка;
белен слунчоглед - три супени лъжици /може тиквени семки, орехи и други ядки/
За дресинга:
зехтин - три супени лъжици;
лимон - сока на половин лимон;
кисело мляко - по възможност по гъсто - три супени лъжици;
мед - една чаена лъжичка /разбъркана с лимоновия сок /;
сол;
Приготвяне:
Измиваме хубаво марулята, спанака, лука и репичките. Накъсваме марулята на едри парчета. Нарязваме лука, репичките, спанака и яйцата. Добавяме и ядките. Размесваме добре с дресинга.
Аз смесвам най-напред дресинга с лука и после добавям към марулята и другите съставки. Пробвайте!
Маруля - един бр.;
спанак - / хубаво е да потърсите нежни листенца спанак /стотина, двеста грама;
пресен лук - два- три стръка;
яйца - 2 броя - твърдо сварени;
репички - една връзка;
белен слунчоглед - три супени лъжици /може тиквени семки, орехи и други ядки/
За дресинга:
зехтин - три супени лъжици;
лимон - сока на половин лимон;
кисело мляко - по възможност по гъсто - три супени лъжици;
мед - една чаена лъжичка /разбъркана с лимоновия сок /;
сол;
Приготвяне:
Измиваме хубаво марулята, спанака, лука и репичките. Накъсваме марулята на едри парчета. Нарязваме лука, репичките, спанака и яйцата. Добавяме и ядките. Размесваме добре с дресинга.
Аз смесвам най-напред дресинга с лука и после добавям към марулята и другите съставки. Пробвайте!
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари