Постинг
10.02.2013 17:23 -
Ябълки и сирене в гювече
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1500 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 10.03.2013 12:12
Прочетен: 1500 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 10.03.2013 12:12
Ето, че дойде времето пак да извадим гювечетата, но този път за друг вид ястие.
Необходими продукти:
кори за баница - един бр.;
сирене - по 50 гр на порция;
ябълки - един кг.;
захар - 3 с.л.;
вино - една кафена чаша;
джинджифил на прах - една ч.л.;
карамфил - 3 зрънца;
канела - една ч.л.;
орехи - една кафена чаша - леко препечени;
масло - едно пакетче от 125 гр. - стопено;
Приготвяне:
Обелвам ябълките и нарязвам на кубчета. Поставям в тенджера с виното и захарта. Добавям канелата, карамфила джинджифила и като изври виното - орехите. Разтилам корите за баница. Отделям един лист и намазавам с разтопеното масло. Поставям сиренето и отгоре поставям няколко лъжици от ябълките. Загръщам и намазвам друг лист, с който завивам първия. Поставям в подмазано гювече с краищата надолу. Така се пече около петнадесет минути. Може да се изпече и без гювече.
Необходими продукти:
кори за баница - един бр.;
сирене - по 50 гр на порция;
ябълки - един кг.;
захар - 3 с.л.;
вино - една кафена чаша;
джинджифил на прах - една ч.л.;
карамфил - 3 зрънца;
канела - една ч.л.;
орехи - една кафена чаша - леко препечени;
масло - едно пакетче от 125 гр. - стопено;
Приготвяне:
Обелвам ябълките и нарязвам на кубчета. Поставям в тенджера с виното и захарта. Добавям канелата, карамфила джинджифила и като изври виното - орехите. Разтилам корите за баница. Отделям един лист и намазавам с разтопеното масло. Поставям сиренето и отгоре поставям няколко лъжици от ябълките. Загръщам и намазвам друг лист, с който завивам първия. Поставям в подмазано гювече с краищата надолу. Така се пече около петнадесет минути. Може да се изпече и без гювече.
Няма коментари