Постинг
09.02.2013 14:30 -
Телешка кайма - мусака с макарони
Необходими продукти :
телешка кайма - 500 гр. ;
макарони - 300 - 400 гр. ;
масло / зехтин / - 100 гр. ;
лук - две глави - нарязани на ситно ;
доматено пюре - две - три супени лъжици ;
черен пипер - една чаена лъжичка ;
магданоз - една връзка ;
сол ;
прясно или кисело мляко - 400 мл, ;
брашно - една с.л. ;
яйца - два - три броя ;
кашкавал - 50 гр. ;
Проготвяне :
Макароните варя в подсолена вода / оставям не напълно сварени /. Смесвам с маслото Отделно задушавам лук , мляното месо , доматено пюре , черен пипер , сол и магданоз . Отделно правя заливка - запичам лъжицата брашно с част от маслото , разбивам яйцата с млякото , смесвам .
Нареждам в тава макарони , каймата и заливам със заливката . Пека до зачервяване . Накрая ръся с настърган кашкавал .
телешка кайма - 500 гр. ;
макарони - 300 - 400 гр. ;
масло / зехтин / - 100 гр. ;
лук - две глави - нарязани на ситно ;
доматено пюре - две - три супени лъжици ;
черен пипер - една чаена лъжичка ;
магданоз - една връзка ;
сол ;
прясно или кисело мляко - 400 мл, ;
брашно - една с.л. ;
яйца - два - три броя ;
кашкавал - 50 гр. ;
Проготвяне :
Макароните варя в подсолена вода / оставям не напълно сварени /. Смесвам с маслото Отделно задушавам лук , мляното месо , доматено пюре , черен пипер , сол и магданоз . Отделно правя заливка - запичам лъжицата брашно с част от маслото , разбивам яйцата с млякото , смесвам .
Нареждам в тава макарони , каймата и заливам със заливката . Пека до зачервяване . Накрая ръся с настърган кашкавал .
Лежерна разходка над НДК
Разсекретяваме тайната на по – малкия си...
Мистериите и чудовищата по небето на слъ...
Разсекретяваме тайната на по – малкия си...
Мистериите и чудовищата по небето на слъ...
Няма коментари