Постинг
30.01.2013 13:31 -
Риба с праз и ориз
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2643 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.01.2013 13:38
Прочетен: 2643 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 30.01.2013 13:38
Никулден отмина , но нали рибата е полезна , трябва по - често да я хапваме . Какво ли да приготвя за обяд - питах се преди да заспя . Това , разбира се , никой мъж не мисли преди да заспи , а знам - любовта от къде идва на мъжа . И тъй като , държа да съм обичана ...
Необходими продукти :
риба - един бр . около 500 гр . ;
праз - два , три стръка - зависи от големината ;
лук - една глава ;
чесън - един стрък от моята вълшебна саксийка , където си набождам прорасналите скилидки ;
ориз - една чаена чаша ;
масло - 2/3 пакетче от 125 гр . / баба ми казваше - една чаша ориз , едно пакетче масло / ;
сол ;
маслини - сто грама ;
Приготвяне :
Почиствам рибата от хриле , перки и опашка . Измивам я много добре отвътре , където по средата на гръбнака и отстрани има черна ципа , отстранявам всичко . Нарязвам я на порции . Големината определяте вие . Почиствам праза и го нарязвам на по два сантиметра
Лука нарязвам на ситно , чесъна също . Измивам ориза и го посолявам . Стоплям до завиране две чаши вода и започвам .
Ястието приготвям в тенджера . Задушавам последователно чесъна , лука , праза , ориза и заливам с врящата вода . Изчаквам да заври и пущам рибата . Ври около 20 минути . Не преварявам ориза . Преди да изключа пущам маслинките .
Необходими продукти :
риба - един бр . около 500 гр . ;
праз - два , три стръка - зависи от големината ;
лук - една глава ;
чесън - един стрък от моята вълшебна саксийка , където си набождам прорасналите скилидки ;
ориз - една чаена чаша ;
масло - 2/3 пакетче от 125 гр . / баба ми казваше - една чаша ориз , едно пакетче масло / ;
сол ;
маслини - сто грама ;
Приготвяне :
Почиствам рибата от хриле , перки и опашка . Измивам я много добре отвътре , където по средата на гръбнака и отстрани има черна ципа , отстранявам всичко . Нарязвам я на порции . Големината определяте вие . Почиствам праза и го нарязвам на по два сантиметра
Лука нарязвам на ситно , чесъна също . Измивам ориза и го посолявам . Стоплям до завиране две чаши вода и започвам .
Ястието приготвям в тенджера . Задушавам последователно чесъна , лука , праза , ориза и заливам с врящата вода . Изчаквам да заври и пущам рибата . Ври около 20 минути . Не преварявам ориза . Преди да изключа пущам маслинките .
Топла салата с боб, маслини и кюфтенца
Задушено пилешко със стафиди и маслини
Фокача с домати, маслини и зелен лук
Задушено пилешко със стафиди и маслини
Фокача с домати, маслини и зелен лук
28 невероятни интериори, които всички би...
Русия помогна на Италия, не ЕС, не САЩ!
Псевдонимът на мадам Гийон
Русия помогна на Италия, не ЕС, не САЩ!
Псевдонимът на мадам Гийон