Постинг
30.01.2013 13:31 -
Риба с праз и ориз
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2643 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.01.2013 13:38
Прочетен: 2643 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 30.01.2013 13:38
Никулден отмина , но нали рибата е полезна , трябва по - често да я хапваме . Какво ли да приготвя за обяд - питах се преди да заспя . Това , разбира се , никой мъж не мисли преди да заспи , а знам - любовта от къде идва на мъжа . И тъй като , държа да съм обичана ...
Необходими продукти :
риба - един бр . около 500 гр . ;
праз - два , три стръка - зависи от големината ;
лук - една глава ;
чесън - един стрък от моята вълшебна саксийка , където си набождам прорасналите скилидки ;
ориз - една чаена чаша ;
масло - 2/3 пакетче от 125 гр . / баба ми казваше - една чаша ориз , едно пакетче масло / ;
сол ;
маслини - сто грама ;
Приготвяне :
Почиствам рибата от хриле , перки и опашка . Измивам я много добре отвътре , където по средата на гръбнака и отстрани има черна ципа , отстранявам всичко . Нарязвам я на порции . Големината определяте вие . Почиствам праза и го нарязвам на по два сантиметра
Лука нарязвам на ситно , чесъна също . Измивам ориза и го посолявам . Стоплям до завиране две чаши вода и започвам .
Ястието приготвям в тенджера . Задушавам последователно чесъна , лука , праза , ориза и заливам с врящата вода . Изчаквам да заври и пущам рибата . Ври около 20 минути . Не преварявам ориза . Преди да изключа пущам маслинките .
Необходими продукти :
риба - един бр . около 500 гр . ;
праз - два , три стръка - зависи от големината ;
лук - една глава ;
чесън - един стрък от моята вълшебна саксийка , където си набождам прорасналите скилидки ;
ориз - една чаена чаша ;
масло - 2/3 пакетче от 125 гр . / баба ми казваше - една чаша ориз , едно пакетче масло / ;
сол ;
маслини - сто грама ;
Приготвяне :
Почиствам рибата от хриле , перки и опашка . Измивам я много добре отвътре , където по средата на гръбнака и отстрани има черна ципа , отстранявам всичко . Нарязвам я на порции . Големината определяте вие . Почиствам праза и го нарязвам на по два сантиметра
Лука нарязвам на ситно , чесъна също . Измивам ориза и го посолявам . Стоплям до завиране две чаши вода и започвам .
Ястието приготвям в тенджера . Задушавам последователно чесъна , лука , праза , ориза и заливам с врящата вода . Изчаквам да заври и пущам рибата . Ври около 20 минути . Не преварявам ориза . Преди да изключа пущам маслинките .
Топла салата с боб, маслини и кюфтенца
Задушено пилешко със стафиди и маслини
Фокача с домати, маслини и зелен лук
Задушено пилешко със стафиди и маслини
Фокача с домати, маслини и зелен лук