Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 13:31 - Риба с праз и ориз
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1884 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2013 13:38


 Никулден отмина , но нали рибата е полезна , трябва по - често да я хапваме . Какво ли да приготвя за обяд - питах се преди да заспя . Това , разбира се , никой мъж не мисли преди да заспи , а знам - любовта от къде идва на мъжа . И тъй  като , държа да съм обичана ...
 Необходими продукти :
риба - един бр . около 500 гр . ;
праз - два , три стръка - зависи от големината ;
лук - една глава ;
чесън - един стрък от моята вълшебна саксийка , където си набождам прорасналите скилидки ;
ориз - една чаена чаша ;
масло - 2/3 пакетче от 125 гр . / баба ми казваше - една чаша ориз , едно пакетче масло / ;
сол ;
маслини - сто грама ;
 Приготвяне :
Почиствам рибата от хриле , перки и опашка . Измивам я много добре отвътре , където по средата на гръбнака и отстрани има черна ципа , отстранявам всичко . Нарязвам я на порции . Големината определяте вие . Почиствам праза и го нарязвам на по два сантиметра 
 Лука нарязвам на ситно , чесъна също . Измивам ориза и го посолявам . Стоплям до завиране две чаши вода и започвам .
Ястието приготвям в тенджера . Задушавам последователно чесъна , лука , праза , ориза и заливам с врящата вода . Изчаквам да заври и пущам рибата . Ври около 20 минути . Не преварявам ориза . Преди да изключа пущам маслинките .


Тагове:   маслини,   риба праз,


Гласувай:
3
0



1. hristo27 - Може и да е вкусно, но абсурд това ...
30.01.2013 14:59
Може и да е вкусно, но абсурд това съчетание на риба и праз да го опитам дори!
цитирай
2. janabel - Вкусно!
30.01.2013 15:17
Добре .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 854912
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол