Постинг
11.01.2013 20:54 -
Ябълков щрудел за диабетици
Друг път съм писала за нещастието на диабетиците - да не могат да си хапват от това ,
което хапват здравите хора , за неестествено скъпите храни , за бедното предлагане на пазара .
Ето необходимите продукти за ябълковия щрудел :
ябълки - един кг. ;
царевичен грис - 100 гр. ;
канела - едно пакетче ;
орехи - една чаша ;
зехтин - една кафена чаша / 150 - 200 мл. / ;
мед - 50 мл. ; или кафява захар 50 гр. ;
кори за баница - един бр. - 400 гр. ;
Приготвяне :
Настъргвам ябълките на едрото ренде . Смесвам канелата , гриса , орехите и ябълките . Намазвам един лист , поствям върху него друг , намазвам и насипвам от сместа до половината . Навивам на рулце , нагърчвам леко и поставям в подмазана тава . Така продължавам с всичките листа . Накрая намазвам с четка останалия зехтин , поръсвам с малко орехи , кафявата захар и пека в умерена фурна .
което хапват здравите хора , за неестествено скъпите храни , за бедното предлагане на пазара .
Ето необходимите продукти за ябълковия щрудел :
ябълки - един кг. ;
царевичен грис - 100 гр. ;
канела - едно пакетче ;
орехи - една чаша ;
зехтин - една кафена чаша / 150 - 200 мл. / ;
мед - 50 мл. ; или кафява захар 50 гр. ;
кори за баница - един бр. - 400 гр. ;
Приготвяне :
Настъргвам ябълките на едрото ренде . Смесвам канелата , гриса , орехите и ябълките . Намазвам един лист , поствям върху него друг , намазвам и насипвам от сместа до половината . Навивам на рулце , нагърчвам леко и поставям в подмазана тава . Така продължавам с всичките листа . Накрая намазвам с четка останалия зехтин , поръсвам с малко орехи , кафявата захар и пека в умерена фурна .