Постинг
11.12.2012 16:54 -
Реване
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.12.2012 19:41
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 15.12.2012 19:41
Тази рецепта съм я правила много пъти и винаги се е получавала добре. Провокира ме да ви я напиша, тъй като реването е доста капризен десерт и току що прочетох една рецепта , която може би е някакаква, но не и като тази . Рецептата съм я взела от ,, Нашата и световната кухня "" - книга която притежавам от много години, има прекрасни рецепти .Някои от вас може би я притежават / страница 390 / и знаят .
Продукти :
Яйца - 7 бр.;
брашно - 125 гр. / меря го с големите супени лъжици - 15 гр . за лъжица / ;
грис - 125 гр.;
захар - 125 гр.;
За сиропа :
захар - 750 гр.;
вода - един литър ;
сока на един лимон или лимонтузу ;
Приготвяне :
Яйцата и захарта се рзбиват в съд поставен на топъл котлон докато сместа започне да стои на тела . Снема се и продължава да се бие доката охладнее . Слага се пресятото брашно и грисът , като се бърка бавно. Сместа се изсипва в подмазана тава поръсена с брашно и се пече в умерена фурна . След като изстине се нарязва на порции и се залива със сиропа приготвен от водата , захарта и лимона . Работи се с халадък сироп и студено реване . Важно е ! Може да се гарнира със сметана , орехи , кокосови стърготини и други.
Продукти :
Яйца - 7 бр.;
брашно - 125 гр. / меря го с големите супени лъжици - 15 гр . за лъжица / ;
грис - 125 гр.;
захар - 125 гр.;
За сиропа :
захар - 750 гр.;
вода - един литър ;
сока на един лимон или лимонтузу ;
Приготвяне :
Яйцата и захарта се рзбиват в съд поставен на топъл котлон докато сместа започне да стои на тела . Снема се и продължава да се бие доката охладнее . Слага се пресятото брашно и грисът , като се бърка бавно. Сместа се изсипва в подмазана тава поръсена с брашно и се пече в умерена фурна . След като изстине се нарязва на порции и се залива със сиропа приготвен от водата , захарта и лимона . Работи се с халадък сироп и студено реване . Важно е ! Може да се гарнира със сметана , орехи , кокосови стърготини и други.
Митът гръцко робство или владичество
Кървавото писмо на волен сидеров
Сурвакането- едно друго тълкувание
Кървавото писмо на волен сидеров
Сурвакането- едно друго тълкувание
Няма коментари