Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 12:35 - Разядка от патладжан
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3264 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2012 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Есента напредва, а аз сякаш не съм се насладила на патладжан. Реших да си направя на тефлоновия тиган ето как:
Един килограм патладжан измит, нарязан на дълго около един сантиметър дебелина, леко посолен оставих за един час да се отече. Намазах го със зехтин и сложих на тефлоновия тиган да се опече парче по парче. И тогава ми дойде таз идея, която се състои в следното:
Нарязах на кръгчета домати толкова да се покрие дъното на тигана пак с дебелина около сантиметър и ги запекох. След тях нарязах на колелца две глави лук, намазах ги с мед една чаена лъжичка и запекох до зачервяване. При тях запекох и три лютиви чушлета. Обелих скилидките на една глава чесън, нарязах и счуках в хаванче с малко сол. При него прибавих и магданоз. С две думи ето продуктите:
Патладжан - един кг. ;
домати - 2 - 3 бр. зависи от големината;
лук - две глави;
люта чушка - 3 бр.;
чесън - една глава;
мед - една чаена лъжичка;
зехтин - три супени лъжици;
магданоз - няколко стръкчета;
гъсто кисело мляко - една супена лъжица;
сол;
Приготвяне:
Патладжана нарязах на дъската на ситно с доматите на които махнах люспите. Лука и лютите чушлета също. Прибавих всички останали продукти и разбърквах . За край прибавих лъжица кисело мляко. Получи се превъзходно ястие. Пробвайте!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Жалко, че не трябва да ям патладжан. ...
08.10.2012 14:31
Жалко, че не трябва да ям патладжан...
цитирай
2. janabel - Патладжан?
09.10.2012 08:29
И пържено, и люто и, и, и ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1215434
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол