Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 08:08 - Червени чушки пълнени с кайма и ориз /може и без каймата/
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3168 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 28.10.2012 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сега е сезонът на червените чушки за печене. Има, обаче едни чушки, които всички прехвърляме и не ги вземаме, защото са криви, тумбести, неугледни, но пък месестите и здравите от тях са много подходящи за моите пълнени чушки. Ето рецептата:
Избирам от този вид чушки толкова, колкото да напълнят тенджерата или тавата, в която ще готвя. На всяка чушка предвиждам по супена лъжица ориз.

Другите продукти са:
Лук - четири глави средна големина - почистен и нарязан на ситно;
кайма - 500 гр.;
морков - един брой;
магданоз - една връзка;
черен пипер, джинджифил, риган, и други любими подправки;
яйце - един брой;
домати - на сок около 500 гр.;

Приготвяне:

Измивам и почиствам чушките от семето и подреждам в съда, в който ще готвя, съответно пека. В тиган задушавам лука и моркова. В друг съд смесвам всички продукти, прибавям лука, моркова и яйцето. Разбърквам добре и пълня с тази смес чушките. Поръсвам с брашно повърхноста да затворя пълнежа. Заливам с доматен сок и топла вода до покриването им и така във фурната или на котлона около един час до сваряване на ориза.




Гласувай:
6
0



1. hristo27 - Предполагам, че става много вку...
20.09.2012 08:57
Предполагам, че става много вкусно.
цитирай
2. lieri - не сте цитирали най-важното: в к...
21.09.2012 13:43
не сте цитирали най-важното: в какво съотношение да бъдат ориз,кайма и вода за набъбване,както и итструкции за огъня:първо на силен,после на слаб и т.н....
цитирай
3. janabel - Напротив!
22.09.2012 19:38
Написала съм следното - на всяка чушка по една супена лъжица ориз. Каймата не е в съотношение с ориза, а водата може да се постави 3 към 1, ако ви се иска да смятате.
Разбира се, ако ориза се постави на слаб огън ще се накисне, набъбне и няма да е вкусен. Първо на силен огън, след петнадесетина минути на по - тих.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 863701
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол