Постинг
14.09.2012 10:49 -
Десерт "Есенна мечта"
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3271 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 28.10.2012 21:20
Прочетен: 3271 Коментари: 1 Гласове:
3
Последна промяна: 28.10.2012 21:20
Есента предлага много плодове. Ето едно хубаво съчетание, което обичам да похапвам.
Необходимите продукти не са в точно определенo количество, но е хубаво да участват всичките.
Ябълки - един кг. набодени на две - три места;
сини сливи - 300 гр. без костилките нарязани на половинки;
грозде - 300 гр. без значение сорта;
червено вино - една чаша;
джинджифил - една равна чаена лъжичка;
канела - същото количество;
черен пипер - 1/2 ч.л.
карамфил - десетина бр.;
захар - една супена лъжица ;
Бих сложила и дюли, ако правя в края на сезона.
Приготвяне:
Подредих в тенджера ябълките, сливите, гроздето на зърна. Сложих подправките, залях с чашата вино и поставих на котлона да ври около 20 минути /да се пукнат ябълките/.
Може да се консумира топло и студено, според вкуса.
Може да се сложи като гарнитура на грис хълва.
Може да се поръси с препечени орехови или други любими ядки.
Необходимите продукти не са в точно определенo количество, но е хубаво да участват всичките.
Ябълки - един кг. набодени на две - три места;
сини сливи - 300 гр. без костилките нарязани на половинки;
грозде - 300 гр. без значение сорта;
червено вино - една чаша;
джинджифил - една равна чаена лъжичка;
канела - същото количество;
черен пипер - 1/2 ч.л.
карамфил - десетина бр.;
захар - една супена лъжица ;
Бих сложила и дюли, ако правя в края на сезона.
Приготвяне:
Подредих в тенджера ябълките, сливите, гроздето на зърна. Сложих подправките, залях с чашата вино и поставих на котлона да ври около 20 минути /да се пукнат ябълките/.
Може да се консумира топло и студено, според вкуса.
Може да се сложи като гарнитура на грис хълва.
Може да се поръси с препечени орехови или други любими ядки.
Следващ постинг
Предишен постинг