Постинг
16.07.2012 09:20 -
Задушен зелен фасул
Сега е сезонът на зеления фасул - един много полезен зеленчук.
Необходими продукти:
Зелен фасул - един кг. за 4-5 порции;
домати - 3-4 бр.;
магданоз - една връзка;
чесън - една глава;
брашно - 2 с.л.;
масло - 1/4 пакетче;
Приготвяне:
Почистеният фасул се вари в малко вода за кратко, която се изхвърля. Варенето продължава в другата вода докато омекне. Прибавят се доматите настъргани на ренде, а малко по - късно брашното размито в чаша вода. Ястието се кипва за пет минути, ръси се с магданоз, копър, добавя се маслото. Поднася се с кисело мляко и пресован чесън.
Необходими продукти:
Зелен фасул - един кг. за 4-5 порции;
домати - 3-4 бр.;
магданоз - една връзка;
чесън - една глава;
брашно - 2 с.л.;
масло - 1/4 пакетче;
Приготвяне:
Почистеният фасул се вари в малко вода за кратко, която се изхвърля. Варенето продължава в другата вода докато омекне. Прибавят се доматите настъргани на ренде, а малко по - късно брашното размито в чаша вода. Ястието се кипва за пет минути, ръси се с магданоз, копър, добавя се маслото. Поднася се с кисело мляко и пресован чесън.