Постинг
15.07.2012 19:55 -
Моето универсално тесто
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 5227 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 15.07.2012 19:57
Прочетен: 5227 Коментари: 1 Гласове:
6
Последна промяна: 15.07.2012 19:57
Ето едно универсално тесто с което може да направите и сладкиш и тесто със много други неща.
Необходими продукти:
Брашно около половин кг.;
яйца - 3 бр.;
кисели мляко - половин кофичка;
мая - 1/2 пакетче;
сода за хляб - равна чаена лъжичка;
масло / олио / - 3 с.л.;
оцет - една с.л.;
сол - една щипка;
Замесвам меко тесто от всички продукти без едното яйце. Това яйце ми е необходимо за да сложа белтъка в плънката, жълтъка намазвам след като оформя рулото.
Тестото разточвам на кора с дебелина един сантиметър и дължина колкото съда в които ще пека, така, че да ми стигне да навия в кръг. Намазвам с масло, намазвам
плънката и навивам на рехко руло така, че края да остане отдолу. Поставям в подмазана тава, наръсена с брашно. Оформям, нарязвам напречно, набождам някакви ядки, намазвам с жълтъка и изчаквам да втаса. Времето е различно, зависещо от топлината на помещението. Пека около 40 минути в средна гореща фурна или електрическа тенджера. Топло поръсвам с пудра захар, може да намажете с мед или сладко.
Днес направих следната плънка:
Смесих извара една чаша и конфитюр от праскови една чаша. Разбих белтъка, прибавих една лъжица брашно. Смесих.
Друга плънка, която може да ползувате е тиквички настъргани, посолени, изцедени със сирене, магданоз, белтък и брашно една супена лъжица и още много други. Пробвайте!
Необходими продукти:
Брашно около половин кг.;
яйца - 3 бр.;
кисели мляко - половин кофичка;
мая - 1/2 пакетче;
сода за хляб - равна чаена лъжичка;
масло / олио / - 3 с.л.;
оцет - една с.л.;
сол - една щипка;
Замесвам меко тесто от всички продукти без едното яйце. Това яйце ми е необходимо за да сложа белтъка в плънката, жълтъка намазвам след като оформя рулото.
Тестото разточвам на кора с дебелина един сантиметър и дължина колкото съда в които ще пека, така, че да ми стигне да навия в кръг. Намазвам с масло, намазвам
плънката и навивам на рехко руло така, че края да остане отдолу. Поставям в подмазана тава, наръсена с брашно. Оформям, нарязвам напречно, набождам някакви ядки, намазвам с жълтъка и изчаквам да втаса. Времето е различно, зависещо от топлината на помещението. Пека около 40 минути в средна гореща фурна или електрическа тенджера. Топло поръсвам с пудра захар, може да намажете с мед или сладко.
Днес направих следната плънка:
Смесих извара една чаша и конфитюр от праскови една чаша. Разбих белтъка, прибавих една лъжица брашно. Смесих.
Друга плънка, която може да ползувате е тиквички настъргани, посолени, изцедени със сирене, магданоз, белтък и брашно една супена лъжица и още много други. Пробвайте!