Постинг
11.07.2012 14:25 -
Зеленчукови кюфтенца със сирене и шунка
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.07.2012 16:42
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 11.07.2012 16:42
Кръстих ги така, защото ми хрумна да добавя и едно парче шунка / вероятно може и с друг салам /.
Необходими продукти :
Картофи малко по - малко от кг / обелени, сварени, смачкани на пюре /;
тиквичка - един брой /настъргана /;
лук - две средно големи глави / нарязан на малки кубчета /;
сирене - 100 гр.;
салам - 100 гр.;
магданоз - една връзка;
джоджен - една с.л.;
яйца - 3 бр.;
брашно - 5 равни с.л.;
сол;
мазнина за печене;
Приготвяне:
Задушавам лука и настърганата тиквичка. Нарязвам салама на малки кубчета. Смвесвам всички продукти - картофеното пюре, задушените лук и тиквичка, сиренето, саламчето на кубчета, яйцата и ситно нарязания магданоз, брашното, джоджена и сол на вкус. Загребвам с лъжица и поставям в горещ тифлонов тиган с предпочитана мазнина.
Необходими продукти :
Картофи малко по - малко от кг / обелени, сварени, смачкани на пюре /;
тиквичка - един брой /настъргана /;
лук - две средно големи глави / нарязан на малки кубчета /;
сирене - 100 гр.;
салам - 100 гр.;
магданоз - една връзка;
джоджен - една с.л.;
яйца - 3 бр.;
брашно - 5 равни с.л.;
сол;
мазнина за печене;
Приготвяне:
Задушавам лука и настърганата тиквичка. Нарязвам салама на малки кубчета. Смвесвам всички продукти - картофеното пюре, задушените лук и тиквичка, сиренето, саламчето на кубчета, яйцата и ситно нарязания магданоз, брашното, джоджена и сол на вкус. Загребвам с лъжица и поставям в горещ тифлонов тиган с предпочитана мазнина.
Няма коментари