Постинг
29.06.2012 19:13 -
Пълнени тиквички
Тиквичките са много на почит през пролетта и лятото от икономична гледна точка и многото витамини, фибри, които съдържат. Ето за това е хубаво да се приготвят по - често, освен пържени и в някои други варианти.
Рецепти за пълнени тиквички има много . Една от тях е с кайма.
Необходимите продукти са :
Тиквички - един кг.и повечко;
лук - две, три глави;
кайма - едно пакетче;
ориз - две, три супени лъжици;
доматено пюре или един домат нарязан на малки кубчета;
джоджен, магданоз, джинджифил, копър и други подправки по вкус;
филийка хляб на трохи или галета;
яйце - един бр.;
масло и сол за омазване на пънчетата отвън и вътре;
Заливката се състои от една кофичка кисело мляко, три яйца и една супена лъжица брашно.
Тиквичките нарязвам на пънчета / на три или четери /, издълбавам, намазвам със сол и късче масло. Нареждам в тавата за печене.
Плънката - задушавам по реда на изброяване на продуктите, като прибавям след лука и вътрешноста на тиквичките, нарязана на ситно. Разбърквам всичко, прибавям и яйцето. Пълня тиквичките и слагам във фурната за 30 минути на 180 гр., добавям заливката и пека до зачервяване.
Накрая може пожелание да настържете кашкавал,
Рецепти за пълнени тиквички има много . Една от тях е с кайма.
Необходимите продукти са :
Тиквички - един кг.и повечко;
лук - две, три глави;
кайма - едно пакетче;
ориз - две, три супени лъжици;
доматено пюре или един домат нарязан на малки кубчета;
джоджен, магданоз, джинджифил, копър и други подправки по вкус;
филийка хляб на трохи или галета;
яйце - един бр.;
масло и сол за омазване на пънчетата отвън и вътре;
Заливката се състои от една кофичка кисело мляко, три яйца и една супена лъжица брашно.
Тиквичките нарязвам на пънчета / на три или четери /, издълбавам, намазвам със сол и късче масло. Нареждам в тавата за печене.
Плънката - задушавам по реда на изброяване на продуктите, като прибавям след лука и вътрешноста на тиквичките, нарязана на ситно. Разбърквам всичко, прибавям и яйцето. Пълня тиквичките и слагам във фурната за 30 минути на 180 гр., добавям заливката и пека до зачервяване.
Накрая може пожелание да настържете кашкавал,
Няма коментари