Постинг
26.06.2012 17:26 -
Тиквички с джанки
Днес ми се хапваше нещо по - свежо. Хубавото беше, че притежавах тези зеленчуци и всички останали продукти:
Тиквички - един кг. - обелени, нарязани на кубчета;
лук - две, три глави - нарязан на кубчета;
домати - може и от консерва;
зехтин - две супени лъжици;
Всичко това задуших и посолих с една чаена лъжичка сол, около 15 минути.
Ако има любителеи на хараната с месо, / това съм аз / вземете пакетче кайма, сложете една супена лъжица ориз, черен пипер, магданоз, джожен, малко джинджифил на прах,
омесете и направете топченца така, че да има по две на човек. Топчетата оваляйте в брашно и пуснете при тиквичките. Аз успях да сготвя без да добавям вода, но ако е много сгъстено ястието, сложете една кафена чашка. Накрая сложих къри, джинджифил на прах, копър, джоджен и джанките / една чаена чаша /. Десетина минути на огъня и ястието е готово.
Тиквички - един кг. - обелени, нарязани на кубчета;
лук - две, три глави - нарязан на кубчета;
домати - може и от консерва;
зехтин - две супени лъжици;
Всичко това задуших и посолих с една чаена лъжичка сол, около 15 минути.
Ако има любителеи на хараната с месо, / това съм аз / вземете пакетче кайма, сложете една супена лъжица ориз, черен пипер, магданоз, джожен, малко джинджифил на прах,
омесете и направете топченца така, че да има по две на човек. Топчетата оваляйте в брашно и пуснете при тиквичките. Аз успях да сготвя без да добавям вода, но ако е много сгъстено ястието, сложете една кафена чашка. Накрая сложих къри, джинджифил на прах, копър, джоджен и джанките / една чаена чаша /. Десетина минути на огъня и ястието е готово.