Постинг
24.01.2012 13:16 -
Моят гювеч - вкусен и лесен
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3867 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2012 13:30
Прочетен: 3867 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 24.01.2012 13:30
Днес реших да си направя гювеч по следния начин :
Необходимите продукти са си почти същите.
Картофи - три по - големи картофа - обелени, нарязани на едро;
лук - три големи глави - нарязани на много едро;
моркови - три броя - обелени нарязани на едри кръгчета;
паприкаш - един буркан;
бамя;
зелен фасул - стотина грама - да не преобладава;
хинап - това е един плод, който е леко лютив и вкусен в яденето, но не е задължителен;
лютива чушка - един брой;
зехтин / олио / - стотина грама;
червен пипер - една супена лъжица;
лучен бульон - едно пакетче / Ще кажете нали слагаме лук? Променя се вкуса, ако имате добавете /.
магданоз - 1/2 връзка;
Приготвяне:
Картофите, лука и морковите заливам с половината мазнина и една чаена чаша вода и полусварявам. В тавата, която ще се готви гювеча, слагам останалата мазнина /оставям малко за края /, червения пипер, изсипвам полусварените зеленчуци, разбъркам и добавям зеления фасул, бамята, паприкаша, лютивата чушка, хинапа и лучения бульон. Пека около половин час, накрая добавям магданоза и малко зехтин.
Необходимите продукти са си почти същите.
Картофи - три по - големи картофа - обелени, нарязани на едро;
лук - три големи глави - нарязани на много едро;
моркови - три броя - обелени нарязани на едри кръгчета;
паприкаш - един буркан;
бамя;
зелен фасул - стотина грама - да не преобладава;
хинап - това е един плод, който е леко лютив и вкусен в яденето, но не е задължителен;
лютива чушка - един брой;
зехтин / олио / - стотина грама;
червен пипер - една супена лъжица;
лучен бульон - едно пакетче / Ще кажете нали слагаме лук? Променя се вкуса, ако имате добавете /.
магданоз - 1/2 връзка;
Приготвяне:
Картофите, лука и морковите заливам с половината мазнина и една чаена чаша вода и полусварявам. В тавата, която ще се готви гювеча, слагам останалата мазнина /оставям малко за края /, червения пипер, изсипвам полусварените зеленчуци, разбъркам и добавям зеления фасул, бамята, паприкаша, лютивата чушка, хинапа и лучения бульон. Пека около половин час, накрая добавям магданоза и малко зехтин.
Паприкаш с пресен лук и кайма
Бързи и лесни кулинарни рецепти - СУПИ Б...
Крем супа от картофи и тиква
Бързи и лесни кулинарни рецепти - СУПИ Б...
Крем супа от картофи и тиква
ЗА ЖЕНИТЕ - СТИХОВЕ, ПЕСНИ, ВИД...
Къде се намира прословутата G-точка на ж...
ПАСХАТА-ОТ 3 АПРИЛ 2015
Къде се намира прословутата G-точка на ж...
ПАСХАТА-ОТ 3 АПРИЛ 2015