Постинг
15.01.2012 13:08 -
Крем супа от картофи и тиква
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3482 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 16.01.2012 08:49
Прочетен: 3482 Коментари: 2 Гласове:
7
Последна промяна: 16.01.2012 08:49
Днес си сготвих, ето тази крем супа, която напълно отговаря на условието ми - бързо, лесно , вкусно и ефтино.
Необходими продукти:
Картофи средно големи - 4 бр.;
лук - една по - голяма глава;
тиква - едно парче, колкото един картоф;
моркови - 2 бр.;
джинджифил - 1/2 чаена лъжичка;
За застройката - 300 мл. прясно мляко или сметана;
гъби - 4 - 5 бр. опечени, посолени и на мястото на пънчето малко масълце;
масло - 10 гр.;
босилек - пресен или сух;
черен пипер;
Приготвяне:
В два литра подсолена вряща вода пускам нарязания на по - едро лук, картофите, тиквата и морковите. За тези, които нямат пасатор всичко да се нареже на ситно. След около 30 минути пасирам, добавям прясното мляко, джинджифила, босилека, черния пипер и опечените с масълце гъбки нарязани на ситно.
И какво още добавям - брускетти маретти или крутони / нарязан на кубчета хляб, припечен във фурната /.
Необходими продукти:
Картофи средно големи - 4 бр.;
лук - една по - голяма глава;
тиква - едно парче, колкото един картоф;
моркови - 2 бр.;
джинджифил - 1/2 чаена лъжичка;
За застройката - 300 мл. прясно мляко или сметана;
гъби - 4 - 5 бр. опечени, посолени и на мястото на пънчето малко масълце;
масло - 10 гр.;
босилек - пресен или сух;
черен пипер;
Приготвяне:
В два литра подсолена вряща вода пускам нарязания на по - едро лук, картофите, тиквата и морковите. За тези, които нямат пасатор всичко да се нареже на ситно. След около 30 минути пасирам, добавям прясното мляко, джинджифила, босилека, черния пипер и опечените с масълце гъбки нарязани на ситно.
И какво още добавям - брускетти маретти или крутони / нарязан на кубчета хляб, припечен във фурната /.