Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 09:14 - Чесънът -чудото на природата
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 2377 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 19.09.2011 09:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато започвам да готвя, почти винаги се съобразявам повече с вкуса на семейството ми, отколкото с автентичноста на рецептата, навярно и с вас е така. Разбира се да бъде и здравословно, което не винаги е възможно. Има и храни които са полезни за едни хора, вредни за други и обратно. Сложно е за домакините, които не всички са готвачки, затова и реших да споделя някои мои често ползувани рецепти и много се радвам когато и вие споделяте. Така се учим на добро и по - добро готвене. Дори ми се ще  по някакъв начин да апелирам, по телевизионните предавания да казват по - достъпни рецепти, не толкова изтънчени, с продукти, които по - голяма част от населението ползва. По - скоро за да се развиваме все пак да представят по един, два продукта в ястие, но не да бъде изцяло от недостъпни за повечето хора, защото един мой съсед се шегува, че с продуктите от ястия, които готвят, може да готви цяла седмица.
 Искам да направя една малка характеристика на някои продукти. Днес съм решила да ви напиша кратко за ЧЕСЪНЪТ - чудото на природата.
  В народната медицина той е известен, като отлично средство за регулиране на храносмилането, за дезинфекция на храносмилателните и дихателните пътища, има съдоразширяващо и укрепващо действие на малките кръвоносни съдове и капиляри,понижава кръвното налягане, нивото на холестерола в кръвта, добър стимулатор на имунната система. Доказано е, че при консумация, се понижава кръвната захар и има диуретичен ефект. Резервоар е на съставки чрез, които могат да се лекуват различни видове заболявания - ползувал се е за лечение дори на чума и тиф . В древноста е известен под името ,, змийска отрова"",защото много добре действа против змийската отрова. Съдържанието на витамин  B, C, D е доста високо.
Едно качество, което кара хората да го избягват, е миризмата. Тази миризма излиза не само през устата, но и през порите на кожата.


Тагове:   чесън,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gwendoline - Харесва ми апела ти за рецепти с по-обикновени продукти,
19.09.2011 21:28
аз обикновено наблягам на нашенския вкус, въпреки че не отказвам да опитам нови и екзотични ястия. Твоите рецепти много ми харесват,
Поздрави!
цитирай
2. janabel - Благодаря!
19.09.2011 22:35
Радвам се когато ме разбират! Успехи в работата и в семейството желая!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1215533
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол