Постинг
13.09.2011 13:58 -
Сладко от смокини
Сладкото е плодове с много силна концентрация на захар, която не е много полезна.
Но пък понякога човек изпитва нужда да си послади живота.
Ето рецептата:
Смокини - един кг. ;
Захар - 2 кг. ;
Лимонена киселина - 2 ч.л.
Приготвяне:
Смокините се изчистват от дръжките, измиват се. Варят се 15 минути. Измиват се. Набождат се с игла. Слагат се във врящия сироп, приготвен от захарта и 6 чаени чаши вода, врят 15 минути и се свалят от огъня. Сместа се ставя една нощ. На другия ден се доварява до необходимата гъстота / гъстотата се определя като капка от охладения сироп се пусне в чаша вода и тя не се разтвори докато стигне дъното /. Преди да се свали от огъня се добавя лимонената киселина разтворена в малко вода. Разсипва се в стерилни буркани / нагряти във фурна до 200 гр.за десет минути /, запечатват се и се обръщат.
Но пък понякога човек изпитва нужда да си послади живота.
Ето рецептата:
Смокини - един кг. ;
Захар - 2 кг. ;
Лимонена киселина - 2 ч.л.
Приготвяне:
Смокините се изчистват от дръжките, измиват се. Варят се 15 минути. Измиват се. Набождат се с игла. Слагат се във врящия сироп, приготвен от захарта и 6 чаени чаши вода, врят 15 минути и се свалят от огъня. Сместа се ставя една нощ. На другия ден се доварява до необходимата гъстота / гъстотата се определя като капка от охладения сироп се пусне в чаша вода и тя не се разтвори докато стигне дъното /. Преди да се свали от огъня се добавя лимонената киселина разтворена в малко вода. Разсипва се в стерилни буркани / нагряти във фурна до 200 гр.за десет минути /, запечатват се и се обръщат.