Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2011 13:38 - Рачел от тиква
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3652 Коментари: 0 Гласове:
3



За тези, които могат да си позволят да хапват захар, макар и да не е много полезно, ще предложа следната рецепта :
Необходими продукти :
Тиква - от количеството на тиквата се определя захарта ;
Захар - на два кг. тиква се слага един кг. захар ;
Приготовление :
Тиквата се обелва, нарязва по възможност еднакви по дебелина парченца, може и с къдрав нож и се оствая да престои в разтвор на гасена вар / 2 лъжици гасена вар - 4 литра вода / за 2 часа. В тавата в която ще се приготвя рачела се изсипва една трета от захарта и се карамелизира. Залива се с вода / захар - вода - едно към едно /. Парчетата тиква се изваждат от варната вода, се измиват много добре на течаща вода и се пускат във врящия сироп. Вари се до омекване на тиквата. Хубаво би било, ако вместо вода се сложи шира. Прави се проба на сиропа за гъстота - една охладена капка се пуска в чаша вода, трябва да стигне дъното неразтворена. Накрая се ароматизира с ванилия. Готовия рачел се разсипва в сухи буркани / може за по - сигурно да ги поставите за десетина минути във фурната на 200 градуса /. Не се стерилизира.


Тагове:   тиква,   захар,   гасена вар,


Гласувай:
3
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 844917
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол