Постинг
03.09.2011 14:08 -
Патладжан на фурна
Патладжаните са доста ефтини това лято. Ако ги обичате направете си едно сравнително лесно ястие.
Необходими продукти :
Патладжан - килограм и половина ;
олио / зехтин / - една кафена чашка;
лук - три големи глави ;
чесън - една глава, обелен, нарязан или смачкан ;
домати - 3 - 4 броя / обелени, нарязани на шайби с дебелина един сатиметър, поръсени с лъжица сол и захар / ;
босилек - 3 - 4 стръка / може и магданоз /;
кашкавал за настъргване отгоре ;
Приготвяне :
Патладжана - измивам, обелвам, нарязвам на кръгове с дебелина около три сантиметра, осолявам и оставям да се отече. Нарязвам лука, задушавам го с чесъна и каймата. В тава, намазана обилно с мазнина, нареждам патладжаните едно до друго, ръсим с мазнина и слагам във фурната да се пекат на 200 градуса. След като се зачервят настилам отгоре каймата с лука, нареждам доматите и продължавам печенето. Накрая поръсвам с босилек и кашакавал.
Необходими продукти :
Патладжан - килограм и половина ;
олио / зехтин / - една кафена чашка;
лук - три големи глави ;
чесън - една глава, обелен, нарязан или смачкан ;
домати - 3 - 4 броя / обелени, нарязани на шайби с дебелина един сатиметър, поръсени с лъжица сол и захар / ;
босилек - 3 - 4 стръка / може и магданоз /;
кашкавал за настъргване отгоре ;
Приготвяне :
Патладжана - измивам, обелвам, нарязвам на кръгове с дебелина около три сантиметра, осолявам и оставям да се отече. Нарязвам лука, задушавам го с чесъна и каймата. В тава, намазана обилно с мазнина, нареждам патладжаните едно до друго, ръсим с мазнина и слагам във фурната да се пекат на 200 градуса. След като се зачервят настилам отгоре каймата с лука, нареждам доматите и продължавам печенето. Накрая поръсвам с босилек и кашакавал.
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА
ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО РАГУ И ЗАЛИВКА