Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2011 14:27 - Чушки пълнени с ориз и тиквички
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 5480 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 02.09.2011 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Минах през пазара и гледам - чушки, домати, тиквички, лук, картофи ...И си мисля, какво бих могла да приготвя с тези зеленчуци. Горещо е. Иска ми се да хапна нещо по - леко.
Ето какво измислих . Вместо кайма реших да сложа тиквички и малко повече лук.
Необходими продукти:
Чушки - възможно най - месести, по - големи, около килограм ;
олио,масло,зехтин - каквото ползувате - по една с.л. на чушка ;
червен лук - три глави /по - големки / , нарязан на ситно ;
тиквички - два бр., нарязани на малки кубченца ;
ориз - по една лъжица на всяка чушка ;
сол - една с.л.;
домати - три големи домата, настъргани на едрото ренде ;
подправки - черен пипер, джинджифил, къри, кимион, джоджен, магданоз - една връзка и други които обичате, да бъдат повече /има една подправка за китайска храна / ;
Приготовление :
Почиствам чушките от семето и ги подреждам в тавата. В тиган поставям последователно по горния ред  да се задушават продуктите. Пълня чушките ,отгоре пудря с брашно и заливам с гореща подсолена вода в съотношение едно към три с ориза. Поставям в гореща фурна за около 30 мин от завирането. Накрая по желание заливам с 2-3 яйца разбити с кисело мляко или със сметана. Запичам.



Гласувай:
4
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - И аз пробвах нещо подобно - стана ...
02.09.2011 14:43
И аз пробвах нещо подобно - стана много добре.
В случая импровизирах и с бял патладжан - много мек вкус придава. :)
цитирай
2. janabel - Радва ме, не само аз импровизирам значи.
02.09.2011 15:21
Мислих и за патладжан. Друг път. Може би той ще носи кайма.
цитирай
3. valsodar - Определено се връзва идеално с к...
02.09.2011 15:29
Определено се връзва идеално с каймата - обира мазнината и придава една мекота и завършеност на вкуса. Добре се съчетава с лук или прас, които също много добре поемат от мазнината на плънката без да й позволяват да се свива и тя остава сочна. Доматите с леката си киселинност изчистват крайният вкус.
Останалото си опира до избор на подправки, който при всеки е индивидуален - аз съм фен на мащерката заради нежният й аромат, както и на белият пипер заради финният му привкус. :)
цитирай
4. hristo27 - Тиквичките ги обичам само пържени. ...
02.09.2011 20:42
Тиквичките ги обичам само пържени. Предпочитам пълнен патладжан.
цитирай
5. galin58 - тиквички
05.09.2011 13:31
тиквичките са похубави печени на скара ката пържолите стават по хубави и не се изразходва толкова олио пробваи ще ти хареса
цитирай
6. janabel - Благодаря!
05.09.2011 19:20
Правила съм ги така, дъщеря ми ги обича много.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 854924
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол