Постинг
01.06.2011 10:45 -
Тиквички за фризера
Необходими продукти :
Тиквички - два кг. - количеството да не е много голямо, защото не е много приятно дълго да стоите на котлона, после няма да ги ядете с апетит, като си помислите какво ви коства.
олио за пържене, печене;
брашно за потапяне ;
червен пипер, джинджифил, сол - една чаена лъжичка ;
кутия от сладолед - ще се учудите, колко тиквички може да се поместят в нея ;
Приготвяне :
Нарязвам тиквичките по дължина. Овкусявам с подправките и една - две с.л. олио.
И тук прилагам три варианта. Единия е да опека тиквичките на подмазана скара и охладени да наредя в кутията. Другия, който не е толкова диетичен, да потопя в брашно и изпържа. Знам, че някои пържат без брашно - решението е ваше. Третия е да потопя в брашно, наредя в тава и опека във фурната. Този най - много харесвам. Охладени тиквичките нареждам в кутията, като между тях слагам клонки копър, много плътно притискам, за да изгоня въздуха и увивам с фолио. Така престоят им в фризера или хладилна камера е подсигурен.
Тиквички - два кг. - количеството да не е много голямо, защото не е много приятно дълго да стоите на котлона, после няма да ги ядете с апетит, като си помислите какво ви коства.
олио за пържене, печене;
брашно за потапяне ;
червен пипер, джинджифил, сол - една чаена лъжичка ;
кутия от сладолед - ще се учудите, колко тиквички може да се поместят в нея ;
Приготвяне :
Нарязвам тиквичките по дължина. Овкусявам с подправките и една - две с.л. олио.
И тук прилагам три варианта. Единия е да опека тиквичките на подмазана скара и охладени да наредя в кутията. Другия, който не е толкова диетичен, да потопя в брашно и изпържа. Знам, че някои пържат без брашно - решението е ваше. Третия е да потопя в брашно, наредя в тава и опека във фурната. Този най - много харесвам. Охладени тиквичките нареждам в кутията, като между тях слагам клонки копър, много плътно притискам, за да изгоня въздуха и увивам с фолио. Така престоят им в фризера или хладилна камера е подсигурен.
Няма коментари