Постинг
24.03.2011 11:59 -
Баница с кайма
Докторът пита :
- Обичаш ли банички, кифлички?
- Да - казвам аз.
- Няма да ядеш - казва той . Вредни са, не може.
Въпреки това, ще ви кажа една рецепта на баба ми за баница с месо. Правеше я с агнешко месо, тогава, когато агнешкото не беше на такава цена. Не съм правила с години такава баница, може би ще пробвам с телешка кайма.
Необходими продукти :
кайма - 500 гр.;
пресен лук - една връзка ;
магданоз - една връзка
пресен джоджен ;
черен пипер и от мен джинджифил ;
яйца - два броя ;
газирана вода - една водна чаша ;
кисело мляко - 2 - супени лъжици ;
масло - 1 пакетче от 125 гр./ половината за намазване на тавата /
кори за баница - един пакет от 400 гр.;
Начин на приготвяне :
Каймата с малко вода намачквам в тигана да се задуши и раздроби. Прибавям нарязан на ситно зеления лук и всички останали подправки. Намазвм тавата с половината масло. Редя два листа - плънка, два листа - плънка, докато се свършат листата. Надупчвам и заливам с препържено масло. Накрая правя заливка с яйцата киселото мляко и газираната вода. Пека отначало в силно загрята фурна, после намалявам.
- Обичаш ли банички, кифлички?
- Да - казвам аз.
- Няма да ядеш - казва той . Вредни са, не може.
Въпреки това, ще ви кажа една рецепта на баба ми за баница с месо. Правеше я с агнешко месо, тогава, когато агнешкото не беше на такава цена. Не съм правила с години такава баница, може би ще пробвам с телешка кайма.
Необходими продукти :
кайма - 500 гр.;
пресен лук - една връзка ;
магданоз - една връзка
пресен джоджен ;
черен пипер и от мен джинджифил ;
яйца - два броя ;
газирана вода - една водна чаша ;
кисело мляко - 2 - супени лъжици ;
масло - 1 пакетче от 125 гр./ половината за намазване на тавата /
кори за баница - един пакет от 400 гр.;
Начин на приготвяне :
Каймата с малко вода намачквам в тигана да се задуши и раздроби. Прибавям нарязан на ситно зеления лук и всички останали подправки. Намазвм тавата с половината масло. Редя два листа - плънка, два листа - плънка, докато се свършат листата. Надупчвам и заливам с препържено масло. Накрая правя заливка с яйцата киселото мляко и газираната вода. Пека отначало в силно загрята фурна, после намалявам.
Звучи невероятно вкусно :))))))
цитирайТази баница просто звучи страхотно! Агнешкото с неговият специфичен аромат...с лукче и подправки...мляс-мляс :)))
Благодаря, че сподели с нас!
цитирайБлагодаря, че сподели с нас!
3.
hristo27 -
И към баницата една биричка става ...
25.03.2011 08:50
25.03.2011 08:50
И към баницата една биричка става ли? :):):)
цитирайще можем да си позволим?
цитирайАз винаги съм за айрян. Наздраве!
цитирай