Постинг
16.03.2011 14:04 -
Супа топчета със спанак
Необходими продукти :
Кайма - 500 гр.;
яйца - 2 бр. ;
спанак - 300 гр.;
лук - 2 глави ;
доматено пюре - една с.л.;
магданоз -1/2 вр.;
джинджифил 1 к.л.;
масло 20 гр.;
брашно - 1 с.л.;
червен пипер - 1/2 к.л.;
ориз - 2 - 3 с.л.
морков - един настърган ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
Приготовление :
Във вряща подсолена вода пускам нарязания на ситно лук и настъргания морков. Докато ври правя топчетата от кайма. В каймата слагам - настърган лук, черен пипер, магданоз, джинджифил, ориза и яйце. Пускам топчетата, а след двайсетина минути спанака, доматеното пюре, магданоза и черния пипер. В супата ориз не слагам. Следва запръжка от половината масло, брашно, червен пипер. Накрая правя застойката с кисело мляко и яйце, пускам парченце масло. Похлупвам.
Кайма - 500 гр.;
яйца - 2 бр. ;
спанак - 300 гр.;
лук - 2 глави ;
доматено пюре - една с.л.;
магданоз -1/2 вр.;
джинджифил 1 к.л.;
масло 20 гр.;
брашно - 1 с.л.;
червен пипер - 1/2 к.л.;
ориз - 2 - 3 с.л.
морков - един настърган ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
Приготовление :
Във вряща подсолена вода пускам нарязания на ситно лук и настъргания морков. Докато ври правя топчетата от кайма. В каймата слагам - настърган лук, черен пипер, магданоз, джинджифил, ориза и яйце. Пускам топчетата, а след двайсетина минути спанака, доматеното пюре, магданоза и черния пипер. В супата ориз не слагам. Следва запръжка от половината масло, брашно, червен пипер. Накрая правя застойката с кисело мляко и яйце, пускам парченце масло. Похлупвам.
Имам питане: Спанака не го ли попарваш предварително? Ако не е, той не оцветява ли чорбата в зелено?
Споделям опит: Никога не застройвам чорба с КИСЕЛО мляко, защото тя вкисва, ако стои по дълго. Преди да я сваля от огъня чорбата си застройвам с ПРЯСНО мляко.
Друг вариант: Без застройка. Застройвам я с кисело мляко в момента на консумирането!
Поздрави! Хубав следобед и приятна вечер!
цитирайСподелям опит: Никога не застройвам чорба с КИСЕЛО мляко, защото тя вкисва, ако стои по дълго. Преди да я сваля от огъня чорбата си застройвам с ПРЯСНО мляко.
Друг вариант: Без застройка. Застройвам я с кисело мляко в момента на консумирането!
Поздрави! Хубав следобед и приятна вечер!
И без застройка е страхотна ;)))
И с прясно мляко също :)))
цитирайИ с прясно мляко също :)))
Виждала съм по кулинарни предавания, че попарват спанака, но аз никога не съм го попарвала. Виждам също, че не правят засройка със яйце и кисело мляко, а със заквасена сметана, която лично аз много уважвам като продукт, но не винаги разполагам с нея. Трябва да пробвам може би ще е вкусно. Благодаря за допитването. Аз не съм специалист в говарското изкувство, а само споделям моят опит.
Приятно ми беше. Всичко хубаво желая на всички.
цитирайПриятно ми беше. Всичко хубаво желая на всички.