Постинг
16.03.2011 13:40 -
Спаначена супа
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1712 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 22.03.2011 10:22
Прочетен: 1712 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 22.03.2011 10:22
Слънцето се показа и с него необходимоста ни от зелените листа на спанака.
Ето как приготвям една от любимите ни супи - спанчената.
Необходими продукти :
Спанак - около 300 гр. ;
лук - една по - голяма глава ;
морков - един бр.;
домат - сок - една кафена чашка или доматено пюре - една с.л. или насръган домат ;
ориз - 4 - 5 с.л. ;
черен пипер - една равна супена лъжица ;
червен пипер - на върха на чаена лижичка ;
брашно една равна супена лъжица ;
олио - 3 - 4 с.л. ;
сол на вкус ;
магданоз - 1/2 връзка ;
джинджифил - една к.л. на прах ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
лимон - един брой ;
яйце - 1 - 2 бр. ;
масло - една к.л.
Приготвяне :
В тенджера с два литра вряща, подсолена вода пускам нарязания на ситно лук, настъргания морков и ориз. След десетина минути добавям почистения, добре измит и нарязан спанак . След още десетина минути правя запръжка от олиото, брашното и червения пипер, прибавям я. Ръководя се от сваряването на ориза. За края оставям домата, магданоза, джинджифила и черния пипер. Правя застройка с кисело мляко, яйце и лимонов сок . Добавям маслото и захлупвам докато се стопи.
Ето как приготвям една от любимите ни супи - спанчената.
Необходими продукти :
Спанак - около 300 гр. ;
лук - една по - голяма глава ;
морков - един бр.;
домат - сок - една кафена чашка или доматено пюре - една с.л. или насръган домат ;
ориз - 4 - 5 с.л. ;
черен пипер - една равна супена лъжица ;
червен пипер - на върха на чаена лижичка ;
брашно една равна супена лъжица ;
олио - 3 - 4 с.л. ;
сол на вкус ;
магданоз - 1/2 връзка ;
джинджифил - една к.л. на прах ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
лимон - един брой ;
яйце - 1 - 2 бр. ;
масло - една к.л.
Приготвяне :
В тенджера с два литра вряща, подсолена вода пускам нарязания на ситно лук, настъргания морков и ориз. След десетина минути добавям почистения, добре измит и нарязан спанак . След още десетина минути правя запръжка от олиото, брашното и червения пипер, прибавям я. Ръководя се от сваряването на ориза. За края оставям домата, магданоза, джинджифила и черния пипер. Правя застройка с кисело мляко, яйце и лимонов сок . Добавям маслото и захлупвам докато се стопи.
Африка - ХVІІ част (Лесото, ЮАР - Химеви...
Досегашните Загуби на НАТО във войната м...
От началото на годината рублата е третат...
Досегашните Загуби на НАТО във войната м...
От началото на годината рублата е третат...
Здравейте,Жана или Яна,не знам точно,прочетох вашата супа,но в нея правите запръжка на червен пипер с олио и брашно!Добавяте масло,т.е.смесвате два вида мазнина...моят начин на готвене е друг,тук така ми харесват гозбите,така е-на вкус и на цвет товарищи нет,нали знаете тази руска поговорка!
цитирай