Постинг
15.03.2011 08:48 -
Страхуваме ли се от откритата критика?
Един коментар, на който не е тук мястото, но забелязах, че постингите ми не са от коментираните. Питах се за причината, едва ли всичко е написано толкова ясно правилно от диетична гледна точка . Едното, което открих, че от близо 550 души двама са се осмелили да критикуват, единия анонимно. Защо? Искам да заявя, приемам критика, от критиката човек се поучава и поправя. Смея да твърдя, че мога да преценя дали критиката е градивна или заядлива. Искам да споделям и с мен да споделят, не съм специалист в областа на храненето и ще е от полза да обменя мисли и опит. Ето, не ми харесва начина по който някои блогъри поднасят, като копират сайтове и ги предствят за свои. Мисля, че който иска може да ги намери и прочете. Не разбирам целта. Споделете, от какво се ръководите, като публикувате даден постинг?От какво се ръководите, като четете постингите ми?
Извини ме , но какво означава от какво се ръководя докато те чета ?
Малко ми е отнесено като питане .
Интересувам се от готварски рецепти и твоите винаги ги чета . Да ,не са особено диетични , но са интересни . Това си е твоето виждане за храненето .
цитирайМалко ми е отнесено като питане .
Интересувам се от готварски рецепти и твоите винаги ги чета . Да ,не са особено диетични , но са интересни . Това си е твоето виждане за храненето .
Благодаря!
цитирайНе всички са диетични, но всеки може да използва тези, които му харесат. Колкото до диетите - аз самият не се храня на 100% здравословно. Може би на около 60%.
цитирай
4.
анонимен -
От скоро време чета постингите ти,janabel...
15.03.2011 12:32
15.03.2011 12:32
Като всяка старателна домакиня се интересувам от здравословното хранене и от разнообразието в храненето.
Ще имам пред вид споделеното от теб и ще ми е интересно да коментираме.
Забързани в ежедневието, прочитаме предложената рецепта и отиваме да решаваме другите налегнали ни проблеми в ежедневието, а те не са малко при всеки един от нас. Даже си те прибавих в любими с намерение да се връщам в блога ти когато изкам да разнообразя собствените си рецепти в по-подходящо време. Имам си даже и свое собствено мнение, като домакиня по отношение на стремежа към правилното хранене, което ще ми бъде приятно да споделям с някого, но не днес...Напъната съм с една , даже с две доста тлъсти сметки от Е.ОН, които ми късат нервите и ангажират вниманието.
Желая ти добро настроение в прекрасния пролетен ден:))))
цитирайЩе имам пред вид споделеното от теб и ще ми е интересно да коментираме.
Забързани в ежедневието, прочитаме предложената рецепта и отиваме да решаваме другите налегнали ни проблеми в ежедневието, а те не са малко при всеки един от нас. Даже си те прибавих в любими с намерение да се връщам в блога ти когато изкам да разнообразя собствените си рецепти в по-подходящо време. Имам си даже и свое собствено мнение, като домакиня по отношение на стремежа към правилното хранене, което ще ми бъде приятно да споделям с някого, но не днес...Напъната съм с една , даже с две доста тлъсти сметки от Е.ОН, които ми късат нервите и ангажират вниманието.
Желая ти добро настроение в прекрасния пролетен ден:))))
5.
анонимен -
Уморих се!
15.03.2011 12:34
15.03.2011 12:34
Не съм анонимен а neprosvet, а уж съм в профила си!
цитирайИмах приятелка на име Тронкова,от Карнобат. Бих се радвала да има такава дъщеря. като теб. Знам, че ти и още един не се страхувате да критикувате. Познавам и други хора, но те не са смели, критикуват, но се покриват щом трябва да се докажат.
цитирайи в твоя блог намирам малко по различни от моите рецепти :))
цитирайНе виждам какво трябва д а коментирам.При мен си в любими, и каквото и д а пуснеш,не го пропуска, ако ми е на дроб сърма–готвя я, ако не– нещо друго.Мисля че всичко е наред...поздрави.
цитирайНа всички благодаря!Така и на мен ми е по - добре. Хубава година желая на всички!
цитирайОбщуването е двупосочен процес, в който двете страни имат еднакво значение.
Всички хора обичаме да общуваме, но все по-често забравяме да развиваме тези свои умения. Ставаме все по-затворени и дистанцирани. Отдалечаваме се едни от други и това не е защото се страхуваме от критика, а защото все по-малко и по-трудно се вълнуваме, съпреживяваме и споделяме.
Освен глобалните трудности, в блоговете виртуалната среда само на пръв поглед подпомага общуването – на практика става обратното.
Блоговете по същество са лична медия въпреки това масово авторите на постинги не отговарят на коментарите, който получават. От друга страна гостите или читателите рядко пишат коментари.
Получава се необяснимо отбягване от общуването. Защо? "За да не се товарим с мисли, постъпки и отговорности" - казват някои.
цитирайВсички хора обичаме да общуваме, но все по-често забравяме да развиваме тези свои умения. Ставаме все по-затворени и дистанцирани. Отдалечаваме се едни от други и това не е защото се страхуваме от критика, а защото все по-малко и по-трудно се вълнуваме, съпреживяваме и споделяме.
Освен глобалните трудности, в блоговете виртуалната среда само на пръв поглед подпомага общуването – на практика става обратното.
Блоговете по същество са лична медия въпреки това масово авторите на постинги не отговарят на коментарите, който получават. От друга страна гостите или читателите рядко пишат коментари.
Получава се необяснимо отбягване от общуването. Защо? "За да не се товарим с мисли, постъпки и отговорности" - казват някои.
Съгласна. Най- вече да не се товарят с отговорност и се страхуват да се противопоствят, за да не си развалят комфорта който имат. Никога не ми е харесвало да угодничат с мен и за жалост това съм предала на децата си.
Благодаря!
цитирайБлагодаря!
но като ти казах, че не си дала една рецепта достатъчно подробно и не ми се получи по този случай, после се разсърди, нали.
Явно не търпиш критика, за какво лицемериш тогава.
цитирайЯвно не търпиш критика, за какво лицемериш тогава.
може така да е изглеждало. Не мога да понасям хора които не разбират или се правят т. е. нямам необходимото търпение. Мисля, обясненията ми са много изчерпателни, но си спомням, че четох в нечий постинг, че не обича да готви и нещо подобно и това ме засегна наистина. Като не обича да не готви, но не да обижда тези които готвят. Това е.
цитирай