Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 10:17 - Как да си направим хайвер
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3291 Коментари: 1 Гласове:
3



Когато ми се случи да купя риба с хайвер се радвам . Изваждам го внимателно, измивам и  посолявам, за да се отцеди от водата. Слагам го в бурканче с едра сол и оставям да зрее 40 дни в хладилник. Когато реша да правя хайвер, измивам от солта и отцеждам водата.
Най- добре е да си купете готов хайвер, който освен в кутийките / той не е походящ/ не съм виждала скоро друг.
Необходими продукти :
Хайвер - 50 гр. ;
бял хляб - една филийка ;
лимон - един бр.;
олио - 300, 400 мл.;
лук - настъган на много ситно - една супена лъжица ;
Начин на приготвяне :
Почиствам хайвера от солта. Ако го измия непременно  го посушавам. В съда който ще разбивам поставям хайвера, накиснатия хляб във вода и изцеден и лука. Отначало счуквам с чукалцето, продължавам с миксера, като капка по капка поставям олиото докато се уверя, че не се пресича. Ако  имам съмнение капвам малко лимонов сок. Към средата на процедурата добавям и по една супена лъжица вода 2 - 3 пъти. Продължавам докато свърша олиото. Накрая подправям с лимоновия сок на вкус.
Моят хайвер е без консерванти и свеж, с приятен мириз и пресно приготвен.


Тагове:   лимон,   хайвер,   олио,


Гласувай:
3
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gotzageraskov - Едно време
15.03.2011 11:10
вместо бял хляб се използваше грис или галета. Ще пробвам и с бял хляб, ако си намеря основната суровина, разбира се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 844960
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол